ACTUALITAT
Carregant...
22 de maig 2014

Info Post

Cimera entre Govern espanyol i Fiscalia per perseguir l'antisemitisme a la xarxa Twitter.

22/05/2014 || La denúncia impulsada per Israel a Catalunya i subscrita per totes les comunitats jueves de Catalunya i d'Espanya i les associacions d'amistat amb Israel comença a donar els primers fruits després de que el Ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va subscriure'n el seu contingut i va anunciar que "no descartava detencions en les properes hores". Tan és així, que ahir mateix va haver una reunió d'urgència al Ministeri de l'Interior, on es van donar cita el tinent fiscal del Tribunal Suprem, Antonio Narváez, la fiscal especial en criminalitat informàtica, Elvira Tejada de la Fuente, el secretari d'Estat de Justícia, Fernando Román, i el secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez.

Dos són els articles del Codi Penal sobre els quals girarà l'actuació judicial i policial i que recolzaran les actuacions contra aquells que han emès comentaris antisemites i judeòfobs a Twitter. Un d'ells és l'article 510 del Codi Penal: «Els qui provoquin a la discriminació, a l'odi a la violència contra grups o associacions, per motius racistes, antisemites o altres referents a la ideologia, religió o creences, situació familiar, la pertinença dels seus membres a una ètnia o raça, el seu origen nacional, el seu sexe, orientació sexual, malaltia o minusvalidesa, serà castigats amb la pena de presó d'un a tres anys i multa de sis a 12 mesos. Seran castigats amb la mateixa pena els que, amb coneixement de la seva falsedat o temerari menyspreu cap a la veritat, difonguin informacions injurioses sobre grups o associacions en relació a la seva ideologia, religió o creences, la pertinença dels seus membres a una ètnia o raça, el seu origen nacional, el seu sexe, orientació sexual, malaltia o minusvalidesa».


Una altra de les eines que es poden utilitzar està inclosa en l'article 173 del Codi Penal: «El que infligeix ​​a una altra persona un tracte degradant, menyscabant greument la seva integritat moral, serà castigat amb una pena de presó de sis mesos a dos anys».

D'una banda, la fiscal de sala coordinadora en matèria de Criminalitat Informàtica, Elvira Tejada de la Fuente, ha començat a recollir dades de tota Espanya i el Fiscal General de l'Estat va anunciar ahir dimecres que actuarà "amb el màxim rigor" davant la denúncia presentada per la comunitat jueva pels comentaris antisemites abocats a Twitter. La fiscalia serà "molt activa" en la persecució del discurs de l'odi en les xarxes socials, va afegir Torres-Dulce.

La difusió dels missatges que fan apologia del nazisme ens va portar a presentar una denúncia davant la Fiscalia General de l'Estat. Torres-Dulce va anunciar, en aquest sentit, que remetrà l'assumpte a Elvira Tejada de la Fuente, la fiscal de sala del Tribunal Suprem especialitzada en delictes informàtics, perquè decideixi quin servei de la fiscalia ha de ser competent.

Tejada va ordenar aquest dimecres a les diferents fiscalies de tot Espanya remetre a la de Sala tots els tuits que es denunciïn per coordinar la matèria. La seva idea és unificar la gestió i evitar actuacions generalitzades o indiscriminades que en el futur puguin no ser seguides pels jutges corresponents. Qualsevol actuació de la Fiscalia en xarxes socials serà decidida de manera centralitzada. Text: R.Novoa/Agències/El País/El Mundo · Fotografia: Elvira Tejada/Fiscalia General de l'Estat

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT