ACTUALITAT
Carregant...
8 de maig 2014

Info Post


Indignació a Israel després de que Abraham Haim s'hagi autoerigit en portaveu del primer ministre israelià Benjamin Netanyahu

08/05/2014 || Abraham Haim s'ha fet famós aquesta darrera setmana per la polèmica que ha generat la medalla que va atorgar a la líder del Partit Popular Català, Alícia Sánchez-Camacho, "per la seva lluita contra la independència de Catalunya" com a president del poc nítid Consell de la Comunitat Sefardita de Jerusalem.

Després de les crítiques rebudes per part de comunitats jueves catalanes com la Comunitat Israelita de Barcelona (CIB) -que fins i tot va emetre un dur comunicat contra Haim- i Bet Xalom, Abraham Haim va decidir enrocar-se i, pocs dies després, en una entrevista telèfonica amb Nació Digital va autoerigir-se en portaveu del primer ministre israelià Beniamin Netanyahu afirmant que "la seva postura és compartida pel primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu".

Davant la gosadia de Haim, Israel a Catalunya va conversar ahir amb un alt representat diplomàtic del Ministeri d'Afers Exteriors israelià a Jerusalem que va negar que Haim representi el parer del primer ministre israelià Netanyahu. Preguntat sobre la qüestió, aquest alt funcionari ens va afirmar que "Abraham Haim no es representa ni a si mateix" i va mostrar la seva consternació per l'activitat política que està desenvolupant Abraham Haim a Espanya "no entenem per què es presenta així".

D'aquesta manera Israel es desmarca d'aquest ciutadà israelià que ha aconseguit crispar, amb l'ajuda del PP, les comunitats jueves catalanes (que ni tan sols el coneixien). Entre altres perles, Haim no només ha comès l'error d'autoerigir-se en portaveu de Netanyahu -cosa que l'ha dut a ser desautoritzat pel propi cos diplomàtic israelià- sinó que també ha defensat activament el paper del General Franco amb els jueus titllant-lo de "bona persona" quan el primer que van fer les tropes franquistes quan van entrar a Barcelona fou cremar la sinagoga de la CIB. Text: R.Novoa · Fotografia: MFA.gov/PP Català

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT