ACTUALITAT
Carregant...
7 d’abr. 2014

Info Post


Desarticulada una xarxa que pretenia enviar a l'Iran equips industrials susceptibles de ser emprats per fabricar míssils

07/04/2014 || Un operatiu conjunt del Servei d'Informació de la Guàrdia Civil (SIGC) i el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) ha portat a la detenció de 4 persones a Barcelona, Tarragona i Palma de Mallorca, dedicades al tràfic il·lícit de material de doble ús. L'organització també pretenia desviar informació tecnològica (plans i projectes d'enginyeria) a través d'un complex entramat empresarial. La xarxa pretenia enviar a l'Iran equips industrials susceptibles de ser emprats per fabricar míssils i ha estat escapçada en el marc de l'Operació Terracota evitant així que aquesta organització dedicada al tràfic il·lícit de material de doble ús subministrés a la República de l'Iran maquinària industrial i informació tecnologia susceptible de ser emprada per fabricar míssils a través d'un complex entramat empresarial. 

Als detinguts se'ls ha imputat els delictes de pertinença a organització criminal , contraban de material de doble ús i blanqueig de capitals. L'operació s'ha saldat amb la detenció de 4 persones, 3 de nacionalitat espanyola i un iranià, i amb la confiscació de dues màquines de conformat de metalls.

S'han practicat 4 registres domiciliaris ia les seus socials de les empreses de la xarxa a Tarragona i Palma de Mallorca , des d'on es duien a terme les activitats il·legals, a més de coordinar la participació de la resta de les empreses involucrades en la xarxa .

L'operació va començar l'any passat quan els agents van detectar l'adquisició de dues màquines de conformat de metalls per part de diverses persones a una empresa del sector de la Defensa al Regne Unit el que va posar en alerta el servei d'intel·ligència del Regne Unit (SIS/MI-6) que van passar la informació als seus col·legues del CNI.

Posteriorment , la Guàrdia Civil va constatar que les màquines es van introduir de forma il·legal a Espanya, per tal d'ocultar la seva veritable destí i amb la intenció d'esperar el moment més òptim per procedir al seu enviament a l'Iran, vulnerant les sancions internacionals que pesen sobre l'esmentat país pel desenvolupament del seu programa nuclear i de míssils .

Amb l'explotació de l'operació s'ha frustrat l'enviament a l'Iran d'unes màquines sotmeses a control, ja que poden ser utilitzades en la fabricació de carcasses de míssils, així com dels elements usats en les centrifugadores de gas emprades en els processos d'enriquiment d'urani, motiu pel qual són sotmeses a vigilància segons diferents règims de control d'exportacions , com ara el Grup de Subministradors Nuclears (GSN), del Règim de Control de Tecnologies de Míssils (RCTM) o l'Arranjament Wassenaar (AW).

En aquesta operació s'han confiscat:


  • Dues màquines industrials de conformat de metalls de la marca LEIFELD, considerades material de doble ús (són productes que poden destinar-se a usos tant civils com militars. Aquests inclouen tots els productes que puguin ser utilitzats tant per a usos no explosius com per ajudar a la fabricació d'armes nuclears o altres dispositius nuclears explosius).

  • L'equivalent a 10.000 euros, entre rials iranians i euros, obtinguts mitjançant els beneficis provinents del delicte de contraban. Així com el bloqueig dels actius financers de les empreses involucrades.

  • Abundant documentació sobre operacions d'exportació i venda de material de defensa i doble ús.

  • Gran quantitat de dispositius d'emmagatzematge informàtic per al seu estudi.


L'operació ha estat portada a terme per la Prefectura d'Informació de la Guàrdia Civil, amb suport de les seves Unitats d'Informació de les comandàncies de Barcelona, ​​Tarragona , Illes Balears i de la Zona de Catalunya en coordinació amb el Centre Nacional d'Intel·ligència. La investigació ha estat dirigida pel Jutjat d'Instrucció núm. 6 de de Tarragona.  Text: R.Novoa/SIGC · Fotografia: SIGC

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT