ACTUALITAT
Carregant...
17 de març 2014

Info Post


L'escriptor i professor Jaime Vándor, supervivent de l'Holocaust, fou el fundador de l'Associació de Relacions Culturals Catalunya Israel

17/03/2014 || Acaba de deixar-nos una gran persona, el professor Jaime Vándor. Salvat per Sanz Britz i Perlasca de la deportació dels jueus hongaresos a Auswchitz als 11 anys després de passar un temps al gueto de Budapest, la família Vándor va aconseguir establir-se a Barcelona. 


Vándor va desenvolupar una incansable tasca pedagògica sobre l'Holocaust i la cultura hebrea en els seus molts anys de docència al departament de Llengües Semítiques de la Universitat de Barcelona a més d'una brillant tasca intel·lectual a través de l'escriptura tant d'assaig com de poesia publicant entre 1989 i 2005. Sempre interessat per la literatura va crear el 1957 la biblioteca de la Comunitat Israelita de Barcelona que va dirigir fins al 1967. Juntament amb Roser Lluch va fundar l'Associació de Relacions Culturals Catalunya Israel abans que Espanya i Israel tinguessin relacions diplomàtiques amb la qual mai no va deixar d'estar-hi involucrat. 

Així mateix va ser soci fundador, al costat de les Germanes de Nostra Senyora de Sió i de Carlos Benarroch Z "L, de l'Entesa Judeo-Cristiana de Catalunya que durant molts anys va dur a terme la tasca d'apropar les dues religions. Així mateix ha estat membre de altres institucions culturals i fins va exercir de canceller del Consolat d'Israel a Barcelona entre 1994 i 1997. Israel a Catalunya lamenta la pèrdua de tan valuosa persona i acompanya a la seva família i amics en aquests moments. Que estigui seva ànima lligada a els llaços de la vida eterna.

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT