ACTUALITAT
Carregant...
8 de gen. 2014

Info Post
lleida turisme israel rutes jueves

El turisme israelià és cada cop més important al Pirineu de Lleida atret per l'exotisme que suposa l'alta muntanya i el Pirineu català

08/01/2014 || Les xifres han anat creixent en els últims anys, fins al punt que s'han convertit en uns dels primers visitants del Parc Nacional d'Aigüestortes. "Volem aprofitar aquest interès que el turista israelià té pel nostre Pirineu per oferir-li noves propostes, tenint en compte que són un poble molt preocupat de la seva història i el seu passat", explicava ahir al diari ARA el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé. Per això s'ha creat el projecte Protegits i salvats, que està format per quatre rutes pirinenques -a la Vall d'Aran, al Pallars Sobirà, a l'Alt Urgell i a la Cerdanya- que estaran en marxa a l'estiu i que recorreran els camins i els passos fronterers que van fer servir milions de jueus durant la Segona Guerra Mundial per fugir del nazisme. "Les quatre rutes ja estan definides i ara estem començant a senyalitzar-les perquè tot estigui a punt per a aquest estiu", va explicar Reñé.

Per donar a conèixer aquesta oferta, la Diputació de Lleida està treballant amb una vintena de tour-operadors israelians amb l'objectiu de tancar un acord que porti vols xàrters amb turistes directament a l'aeroport d'Alguaire durant la temporada d'estiu. Les converses encara estan en una fase embrionària i ara s'espera la trobada que faran a la fira de turisme de Tel Aviv, al mes de febrer, per començar a concretar més detalls. Tot i així, Reñé és optimista perquè l'interès dels israelians en les qüestions relacionades amb la memòria històrica "és molt gran". "És un projecte que dóna valor a l'aspecte humà i sentimental de moltes persones que van poder salvar la vida i també de moltes altres que no ho van aconseguir", va dir Reñé, que va destacar que aquesta oferta turística està pensada "especialment" per al públic israelià.

En aquesta operació la Diputació de Lleida té el suport d'Aeroports de Catalunya i ara mateix s'estan estudiant algunes de les condicions que els turoperadors israelians demanen perquè el projecte es faci realitat a l'estiu. Les condicions "no suposen cap obstacle", segons Reñé, i sobretot estan relacionades amb la mobilitat dels passatgers un cop arribin a l'aeroport d'Alguaire i amb qüestions econòmiques. Així doncs, si el projecte tira endavant permetria acabar amb la sequera turística que pateix l'aeroport lleidatà durant els mesos d'estiu, ja que a l'abril s'acaben els vols xàrter que durant l'hivern opera Thomas Cook per portar esquiadors britànics al Pirineu. Fins ara durant els mesos d'estiu a Lleida només hi aterra i s'hi enlaira el vol regular entre la capital del Segrià i Palma. Amb els vols de turistes israelians l'activitat podria augmentar considerablement.

Catalunya fa temps que és un destí turístic de primer ordre per als israelians, un viatge molt sol·licitat. A part de la geografia del Pirineu de Lleida, és molt habitual que també visitin la ciutat de Girona, que té la zona del Call entre els seus grans atractius, i sovint fan escapades també a Besalú, on el llegat jueu és ben present. Però a banda de Girona, els israelians també estan captivats pel Barça. La compra d'entrades per veure un partit al Camp Nou i per visitar el museu del club continua creixent. Un motiu més per viatjar a Catalunya. Text: R.Novoa/T.Gutiérrez/Diari Ara · Fotografia: Diputació de Lleida 

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT