ACTUALITAT
Carregant...
24 de des. 2013

Info Post

La persecuci贸 indiscriminada dels palestins als cristians de Betlem ha redu茂t en gaireb茅 un 50% aquesta comunitat els darrers 20 anys

24/12/2013 || Cada dia, els nens del m贸n assisteixen a l'escola. Molts anhelen aprendre a llegir i escriure i esdevenir membres productius de les seves societats. Per contra, a Palestina, els nens que comencen prim脿ria ––la majoria de no m茅s de 5 anys–– demostren el que se'ls ha ensenyat:

“Quin 茅s el teu cam铆?” se'ls pregunta. La “Gihad”, responen.

“Quina 茅s la seva aspiraci贸 m茅s sublim?” se'ls torna a preguntar, i responen: “Morir per amor a Al·l脿”.

L'agressiva propagaci贸 de les idees extremistes isl脿miques com aquesta, ha obligat a milers de cristians palestins a fugir d'脿rees sota control palest铆, com ara Betlem o Ramal·la.

Betlem 茅s el lloc on els cristians consideren que va n猫ixer Jes煤s. Un dia va ser una ciutat cristiana. El cens de 1990 assenyalava la pres猫ncia d'una majoria cristiana del 60% de la poblaci贸. Vint anys despr茅s, en aquest 2013 que acaba, els cristians nom茅s representen entre el 10 i 15% de la poblaci贸. Molts alerten d'aquesta situaci贸 i afirmen que si continua l'猫xode massiu de cristians, Betlem podria convertir-se en una ciutat de llocs sagrats cristians per貌 sense residents cristians.

Justice Weiner del Centrede Relacions P煤bliques de Jerusalem creu que aix貌 ja est脿 passant. Weiner porta anys investigant la persecuci贸 i l'猫xode dels cristians dels territoris sota control de l'Autoritat Palestina a Judea, Sam脿ria i Gaza.

“Els cristians, que eren la for莽a comercial i econ貌mica dominant en aquests pobles palestins, s'han redu茂t en nombre. Se'ls han robat i expropiat les seves terres. Han estat for莽ats a vendre o tancar els seus negocis, senten hostilitat en caminar pel carrer. Tenen por de portar creus i de vegades s贸n agredits verbalment quan van a l'esgl茅sia” denuncia Weiner.

Malgrat aquest 猫xode massiu, membres de la Primera Esgl茅sia Baptista a Betlem s'han al莽at i han decidit quedar-se, per ser un far de llum en aquesta comunitat. I per aix貌, alguns han pagat un alt preu. El pastor Steve Khoury de la Primera Esgl茅sia Baptista de Betlem diu que “som cristians nascuts de nou, creiem en la promesa de D茅u a Abraham. 脡s un pacte etern de D茅u, 茅s un pacte etern amb Abraham. Ho va fer amb ell i la seva descend猫ncia. Aix貌 no 茅s molt respectat en la nostra cultura”. Se sent perseguit no nom茅s pels musulmans que els veuen com sionistes defensors d'Israel, sin贸 que tamb茅 pels cat貌lics que abracen una creen莽a coneguda com la “teologia del reempla莽ament”, que 茅s una idea per la qual els cat貌lics consideren que han reempla莽at als jueus com el poble escollit de D茅u. I com la majoria de musulmans, consideren que D茅u els va donar Israel i els territoris palestins a ells, i no als jueus.

Les esgl茅sies cristianes protestants s贸n atacades perqu猫 s贸n vistes com sionistes i tra茂dores de la causa palestina. De fet, la Primera Esgl茅sia Baptista ha estat bombardejada 14 vegades. A m茅s dues dones joves van morir tirotejades per convidar nens musulmans a una escola b铆blica de vacances.

El pastor Khoury t茅 la seva congregaci贸 al seu costat. Per貌 molts cristians palestins, musulmans i altres 脿rabs convertits al cristianisme pateixen sols. Aquest 茅s el cas d'un home al que anomenarem “Mukhtar”. La seva fam铆lia palestina el va repudiar, el van titllar de serp i van amena莽ar amb decapitar-lo quan es va fer cristi脿. El van acabar agredint i va ser hospitalitzat amb diverses costelles i v猫rtebres trencades.


Els 脿rabs convertits al cristianisme com Mukhtar i molts creients palestins diuen que saben que D茅u els acompanya en el seu sofriment, i preguen perqu猫 el m贸n no els oblidi com ha fet avui Albert Elfa en la seva cr貌nica habitual des de Betlem. Text: R.Novoa/CBNMC · Fotografia: AFP

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu 茅s
        completament gratu茂t. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripci贸 permetrà
        que aquest lloc continu茂 en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT