ACTUALITAT
Carregant...
17 d’oct. 2013

Info Post

La proposta de CiU servirà per destacar el "judaisme català" i es fa a dues setmanes de la visita del President Mas a Israel

17/10/2013 || La Comissió d’Empresa i Ocupació del Parlament de Catalunya ha aprovat avui per unanimitat la proposta de CiU per a la creació d’una xarxa de calls a Catalunya.  Glòria Renom, diputada de CiU proposant de la mesura, assegura que la xarxa permetrà "l’elaboració d’una història del singular judaisme català ben documentada i de gran abast”.

Aquesta xarxa seria “el punt de partença per realitzar estudis que permetrien una visió global del judaisme català”. La mesura inclou un catàleg exhaustiu del patrimoni, crear rutes culturals i turístiques, la recreació història dels calls i afavorir l'establiment de "llaços culturals i comercials". 

Glòria Renom, diputada de CiU al Parlament, ha assenyalat que “fins ara no s’ha dut a terme cap estudi aprofundit de tots els calls, i ni tan sols se n’ha arribat a fer cap inventari exhaustiu que inclogui totes les poblacions que tenen algun vestigi jueu”. En aquest sentit, la diputada de CiU ha qualificat de “fonamentals tant les grans ciutats com Barcelona, Girona, Reus, Tortosa o Besalú, entre d’altres, com els pobles petits com Vilajuïga,  Matajudaica o Falset, entre d’altres”.

Renom ha destacat que l’existència de nombrosos calls dispersos per tot el territori fa necessari un programa per crear una xarxa “que permeti l’elaboració d’una història del judaisme català ben documentada i de gran abast”. Aquesta xarxa seria “el punt de partença per realitzar estudis que permetrien una visió global del judaisme català”.

La iniciativa de CiU aprovada consta de cinc punts i insta a la creació d’una xarxa de calls arreu de Catalunya “que sigui oberta a totes les poblacions on hi va haver presencia jueva i que vulguin participar en l’estudi i divulgació del seu passat jueu”. En segon lloc, es demana “crear una base de dades a partir de l’estudi coordinat dels arxius d’arreu del territori” i “la creació de les rutes culturals de la xarxa de calls”. Text: R.Novoa/Agències · Fotografia: A l'esquerra, Jorge Burdman, rabí de la Comunitat Israelita de Barcelona (Parlament de Catalunya)

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT