ACTUALITAT
Carregant...
18 de set. 2013

Info Post

El primer ministre israelià volarà a la Casa Blanca a finals de mes per explicar a Obama què ha de fer si vol evitar un atac israelià a les instal·lacions nuclears iranianes

18/09/2013 || El primer ministre israelià Benjamin Netanyahu va dir en la sessió setmanal del consell de ministres celebrat ahir dimarts que es reunirà amb el president Barack Obama a Washington a finals de setembre per discutir els mitjans per detenir un Iran nuclear.

Netanyahu, que ja va alertar a les Nacions Unides que si Iran traspassava la línia vermella que tan gràficament va assenyalar a la sessió de l'Assemblea General de l'any passat ha actualitzat la doctrina que evitaria una guerra d'Israel amb l'Iran.

Les noves línies vermelles per Iran són:
  1. Iran ha de cessar per complet l'enriquiment d'urani
  2. Iran ha d'eliminar els materials fissibles enriquits
  3. Iran ha de tancar la planta d'enriquiment de Fordo
  4. Iran ha d'acabar amb la producció de Plutoni-239 a Arak
Complex nuclear de Fordo afectat per múltiples explosions el passat mes de gener
(Fotografia: National Geospatial Intelligence Agency)

Reactor de producció de plutoni a Arak
(Fotografia: Satèl·lit Eros-B/Israel Aerospatial Industries)

Segons Netanyahu, ara s'ha demostrat ––en una al·lusió a Síria–– que un Estat criminal que desenvolupa o adquireix armes no convencionals eventualment pot usar-les, en absència d'una diplomàcia recolzada per una amenaça militar creïble.


Independentment de la posició d'Obama al respecte, Israel no permetrà que Iran aconsegueixi l'arma atòmica i està determinat a destruir les seves instal·lacions nuclears si fos necessari. Per aquest motiu segons les nostres fonts d'intel·ligència Netanyahu tornarà a reclamar a Obama la venda a Israel d'una quantitat suficient de mini-bombes nuclears teledirigides de penetració terrestre B61-11 EPW necessàries per destruir les instal·lacions nuclears subterrànies iranianes per part de la Força Aèria d'Israel. Text: R.Novoa/Agències Fotografies: UN/National Geospatial Intelligence Agency/Eros-B/IAI/Globalsecurity.org

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT