ACTUALITAT
Carregant...
26 de set. 2013

Info Post

El premier israelià carrega contra el cinisme i la hipocresia del dictador iranià

26/09/2013 || En un comunicat emès pel gabinet del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, el líder israelià ha respost al discurs titllat de “conciliador” per Estats Units i la Unió Europea del dictador iranià Hassan Rouhani a l'Assemblea General de l'ONU. “Com era d'esperar, ha estat un discurs cínic i farcit d'hipocresia. Rouhani ha parlat de drets humans, fins i tot quan les forces iranianes estan participant en la massacre a gran escala de civils innocents a Síria” ha recordat Netanyahu. Netanyahu també ha posat damunt la taula que mentre Rouhani “va condemnar el terrorisme” el seu règim “està utilitzant el terrorisme en dotzenes de països de tot el món”.

El premier israelià ha subratllat que mentre Rouhani “va parlar d'un programa nuclear amb finalitats civils, fins i tot els informes de l'Agència Internacional de l'Energia Atòmica (AIEA) determinen que el programa té dimensions militars” i ha afegit que “qualsevol persona racional entén que l'Iran, un dels països més rics en petroli del món, no està invertint capitals en míssils balístics i instal·lacions nuclears subterrànies amb la finalitat de produir electricitat”.

Israel considera que no “és casualitat que el discurs de Rouhani no aportés cap proposta pràctica per aturar el programa nuclear militar de l'Iran o qualsevol altre compromís de complir les decisions del Consell de Seguretat de l'ONU” sinó que “aquesta és exactament l'estratègia de l'Iran ––anar parlant per guanyar temps per tal d'avançar en la seva capacitat d'aconseguir armes nuclears––”. “Rouhani ho sap molt bé” ha reblat Netanyahu que ha recordat com Rouhani va enganyar Occident fa una dècada, quan era el negociador nuclear de la República Islàmica. “La comunitat internacional ha de jutjar Iran no per les seves paraules sinó per les seves accions” ha assenyalat el primer ministre.

La delegació israeliana es va absentar del discurs de Rouhani per no atorgar legitimitat a un règim que nega l'existència de l'Holocaust i que declara públicament el seu desig d'esborrar l'Estat d'Israel del mapa. Per aquest motiu, “el Primer Ministre d'Israel, l'Estat del poble jueu, no podia permetre que la delegació israeliana formés part d'una cínica estratagema de relacions públiques amb un règim que nega l'Holocaust i demana la nostra destrucció”.


De fet, aquest cap de setmana previ a l'Assemblea General de les Nacions Unides, el règim dels aiatol·làs va fer una parada militar a Teheran on va exhibir els seus míssils de llarg abast Shahab-3 amb inscripcions en àrab a les seves ogives i als camions de transport amb frases com “Mort a Amèrica” “Mort a Israel” o “Israel ha de deixar d'existir”. Els míssils de llarg abast Shahab-3 tenen un radi d'abast de 2.100 quilòmetres que inclou Israel i les bases americanes del Pròxim Orient. Poden ser armats amb caps nuclears, “bombes brutes”, armament químic o bacteriològic i convencional. Text: R.Novoa/PM Press Office Fotografies: PM Press Office/Jerusalem Center

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT