ACTUALITAT
Carregant...
25 d’ag. 2013

Info Post

EUA, Regne Unit, Ar脿bia Saudita, Qatar, Turquia, Fran莽a, It脿lia i Canad脿 preparen aquest mat铆 l'atac en una reuni贸 a la capital de Jord脿nia mentre R煤ssia es troba en alerta de guerra i Iran amena莽a Obama si interv茅 a S铆ria

Les pot猫ncies occidentals i del Pr貌xim Orient han comen莽at a preparar avui diumenge al mat铆 i durant tota la matinada un primer atac militar contra S铆ria dirigit per Washington despr茅s de l'atac qu铆mic a gran escala del r猫gim d'Assad a l'est de Damasc el passat dimecres. El primer atac dirigit podria assenyalar el comen莽ament d'una s猫rie d'atacs liderats destinats a enderrocar el r猫gim d'Assad. L'acci贸 militar inclou la imposici贸 d'una zona d'exclusi贸 a猫ria i el segellat dels sectors nord i sud de S铆ria contra les forces del govern.

Les forces armades russes han decretat l'alerta de guerra. Moscou ha posat en les flotes de guerra russes del Mediterrani i el Mar Negre en estat d'alerta de guerra, aix铆 com les forces de desplegament r脿pid al sud i al centre de R煤ssia.

Per la seva banda el president Barack Obama i el primer ministre brit脿nic, David Cameron han mantingut un llarga conversa de 40 minuts al tel猫fon aquesta matinada despr茅s d'un canvi en la postura del president dels EUA que vol dur l'acci贸 militar al marge de les Nacions Unides i prenent com a model la intervenci贸 militar a Kosovo.

Els comandants militars dels pa茂sos occidentals i musulmans es reuneixen avui diumenge a la capital jordana d'Amman per coordinar l'acci贸 militar a S铆ria, amb la participaci贸 dels EUA, Regne Unit, Ar脿bia Saudita, Qatar, Turquia, Fran莽a, It脿lia i Canad脿. Presideix la reuni贸 el general Martin Dempsey, cap de l'Estat Major conjunt dels EUA. Aquesta matinada els quatre destructors nord-americans presents al Mediterarrani s'han acostat encara m茅s a S铆ria armats amb m铆ssils de creuer Tomahawk, que s贸n capa莽os d'atacs amb molta presici贸.

Israel, Jord脿nia i Turquia esperen un repunt del terrorisme i per aix貌 les Forces de Defensa d'Israel (IDF) i totes les ag猫ncies d'intel·lig猫ncia d'Israel es preparen per contrarestar un atac a la desesperada de S铆ria aix铆 com un increment de les activitats terroristes.

Les demandes d'Occident de provar l'煤s del r猫gim d'Assad d'armes qu铆miques abans de prendre cap acci贸 militar poden veure's alterades at猫s seran gaireb茅 impossibles d'obtenir en vista de la barreja especial continguda en les ogives de gas. Nom茅s petites quantitats de gas sar铆n es van barrejar amb una gran quantitat d'agents antiavalots com el gas CS, una f贸rmula desenvolupada per l'Iran per camuflar l'煤s d'armes qu铆miques. Iran a m茅s ha amena莽at el president Barack Obama mitjan莽at el general Massoud Jazayeri, subcap de l'Estat Major de les forces armades de l'Iran que ha dit aquest mat铆 que “els Estats Units saben que creuar la l铆nia vermella que suposa intervenir a S铆ria tindr脿 greus conseq眉猫ncies per a la Casa Blanca” segons ha informat l'ag猫ncia de not铆cies Fars. Text: R.Novoa/Debkfile        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu 茅s
        completament gratu茂t. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripci贸 permetrà
        que aquest lloc continu茂 en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT