ACTUALITAT
Carregant...
16 d’ag. 2013

Info Post

El President d'Israel reclama als mitjans de comunicació “un alto-el-foc” de 9 mesos i que no suposin una càrrega addicional durant les converses de pau

El Secretari General de les Nacions Unides Ban Ki-moon, ha instat avui a totes les parts involucrades en les negociacions de pau entre Israel i els palestins que s'abstinguin de fer qualsevol cosa que menyscabi les negociacions de pau. Ha fet la petició en una conferència de premsa a Jerusalem immediatament després d'una reunió de treball amb el president Shimon Peres. Aquesta és la seva sisena visita a la regió des que va assumir el càrrec el 2007.

Ban Ki-moon ha recordat que l'última vegada que fou a Israel, al novembre de 2012, alguns pares d'Israel en lloc d'enviar els seus fills a l'escola, els van enviar als refugis. Israel té legítimes preocupacions de seguretat i que no hauria d'haver de viure amb la por permanent, ha dit Ban, tot assenyalant que la seva actual visita es fa “en un moment crucial important”.

El líder de les Nacions Unides ha expressat la seva esperança que el procés de pau avanci sense problemes i ha dit que ell i el President d'Israel han estat d'acord en les negociacions directes, i ha elogiat els esforços dels Estats Units, en particular els del secretari d'Estat John Kerry per facilitar la renovació de les converses de pau. Ban i Peres han valorat també el compromís d'Israel i els palestins i de la iniciativa àrab per a l'estabilitat regional.

En les seves converses amb Peres, Ban s'ha centrat en com les Nacions Unides i la comunitat internacional poden donar suport al progrés d'una solució de dos Estats que garanteixin la seguretat dels israelians i els palestins i donarà lloc a una major prosperitat per als palestins a la Ribera Occidental i Gaza.

Israel té molt a aportar a nivell regional com a nivell internacional, ha dit Ban, “però per a això, necessitem la pau” i per això “l'ONU farà tot el possible per contribuir a aquest objectiu” ha afirman Ban. En donar la benvinguda Ban, Peres li ha dit que “havia arribat en el moment adequat i per al propòsit correcte, és a dir, per donar suport al inici de les negociacions de pau”.

Totes les parts han de fer la pau una prioritat, ha declarat Peres. La decisió no va ser fàcil per al primer ministre Benjamin Netanyahu, va dir, i no li havia estat fàcil per a Abbas. Peres també ha fet una crida a la premsa perquè doni suport al procés de pau.


Pel que fa a la seguretat d'Israel, Peres ha dit a Ban que Israel havia respost a la sol·licitud del secretari general de l'ONU d'alleujar la situació de la població de Gaza, però que no s'havia detingut el llançament de coets des de Gaza cap a Israel. En al·lusió a la decisió de la Unió Europea de no finançar cap projecte israelians més enllà de la línia verda, Peres ha dit que els europeus no haurien de posar cap càrrega addicional en les negociacions de pau. “Deixem-ho estar durant nou mesos”, va suggerir. Text: R.Novoa/G.Fay/JPost Fotografia: Oficina de Premsa del President Peres

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT