ACTUALITAT
Carregant...
31 de jul. 2013

Info Post


La israeliana Tzipi Livni i el palest铆 Saeb Erakat acorden continuar les negociacions a la recerca d'un acord de pau per al Pr貌xim Orient, impulsat per EU

El secretari d'Estat dels Estats Units, John Kerry, va anunciar ahir que les "productives" converses de pau que van comen莽ar dilluns a Washington continuaran "en algun moment de les pr貌ximes dues setmanes" a Israel o als territoris palestins .

"Les parts han acordat continuar implicades en negociacions sostingudes, continuades i substantives en els assumptes clau i tornaran a trobar-se en algun moment de les properes dues setmanes a Israel o els territoris palestins", va dir Kerry en una compareixen莽a al tancament de les dues jornades de converses a Washington. 

Kerry tamb茅 va qualificar de "molt positiva" la reuni贸 que van mantenir ahir a la Casa Blanca amb el president dels Estats Units, Barack Obama, i el seu vicepresident, els dos caps negociadors, la ministra israeliana de Just铆cia, Tzipi Livni, i el representant de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Saeb Erakat. El "comprom铆s personal" d'Obama amb la represa d'aquestes negociacions de pau, paralitzades des de 2010, "ha estat essencial", ha destacat Kerry. "El temps d'una pau duradora ha arribat ", va afirmar Kerry tot i admetre, per貌, que sap que" el cam铆 ser脿 dif铆cil ", encara que est脿 "conven莽ut "que s'aconseguir脿 avan莽ar gr脿cies als esfor莽os i l'experi猫ncia dels equips negociadors. Tamb茅 va reiterar que ambdues parts han d'estar compromeses amb la presa de "decisions dif铆cils" i que l'objectiu continua sent que hi hagi "dos estats vivint un al costat de l'altre en pau i seguretat". 

"Tant israelians com palestins tenen preocupacions de seguretat leg铆times", va recordar, a m茅s, el cap de la diplom脿cia nord-americana. Livni i Erakat van iniciar dilluns a Washington les primeres converses de pau directes des de 2010, amb un sopar al Departament d'Estat encap莽alat per Kerry. Els negociadors van reprendre ahir el di脿leg amb una trobada a primera hora del mat铆 amb el recentment nomenat enviat especial dels Estats Units per al proc茅s de pau, Martin Indyk. "Encara que entenc l'escepticisme" davant aquestes noves converses de pau davant el frac脿s d'anteriors intents, "no el comparteixo", ha assegurat avui Kerry. El Departament d'Estat va revelar dilluns que les parts s'han comprom猫s a negociar durant almenys nou mesos, fins a abril de 2014, amb la possibilitat de perllongar el proc茅s si no hi ha acord quan arribi aquesta data tal i com ja vam avan莽ar en un article anterior. Text: R.Novoa/EFE ■ Foto: US Dept of State        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu 茅s
        completament gratu茂t. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripci贸 permetrà
        que aquest lloc continu茂 en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT