Ingredients
1 rotlle de pasta filó
150 gr d'avellanes
1 got de sucre
1 gotet d'aigua de tarongina
400 gr d'ametlles o 150 gr d'anou molta
30 gr de mantega
Preparació
Pre-escalfar el forn a 160º
Escalfar les avellanes al forn, pelar-les
Escaldar les ametlles i pelar-les
Trossejar les avellanes i les ametlles juntament
En una cassola barrejar la pica amb un got de sucre
Barrejar i afegir a poc a poc l'aigua de tarongina; haurà de quedar una pasta seca
Treballar la mantega fins a convertir-la en una crema
Utilitzar una mica de mantega per untar una safata pel forn quadrada
Extendre sobre la safata una fulla de pasta filó
Untar-la també amb mantega fosa
Extendre una altra fulla de filó i repetir l'operació
Extendre una capa de pasta d'ametlles i d'avellanes
Extendre una altra fulla de pasta de filó, untar-la i repetir l'operació
Acabar amb dues fulles de pasta de filó
La baklava haurà de tenir uns 3 cm de gruix, tallar-lo en rombes amb un ganivet punxegut, per després abocar mantega fosa a les incisions que separen els rombes. Finalment introduir al forn i coure durant 30 min.
Es pot complementar amb un xarop fet amb 3 gots de sucre en una paella cobert amb aigua i el suc d'una llimona, tot cuit per acabar abocant el xarop sobre la baklava quan estigui fred.