ACTUALITAT
Carregant...
22 de juny 2013

Info Post

L'augment de les activitats d'Al-Qaeda a la Península del Sinaí, ha portat a acordar per part d'Israel, Estats Units, Turquia, Qatar i Egipte el reforçament del contingent militar desplegat a la zona. S'hi preveu l'arribada imminent de 400 soldats nord-americans.

Quatre-cents soldats nord-americans han acabat la formació a Texas per la missió de 9 mesos que desenvoluparan com a part de la força de pau multinacional desplegada al Sinaí en el marc dels acords de pau de Camp David entre Egipte i Israel de l'any 1979. La seva finalitat serà aturar l'augment de les activitats terroristes d'Al-Qaeda a la zona mitjançant l'establiment de checkpoints i llocs de control de seguretat a la península del Sinaí a més de tasques de suport a l'exèrcit egipci. Tot això de conformitat amb els acords secrets signats per EUA, Israel, Turquia, Qatar i Egipte que van posar fi a la Operació Pilar Defensiu contra el terrorisme islàmic duta a terme per Israel l'any passat.

Els Acords de Camp David que van establir la pau entre Egipte i Israel, van suposar que el Sinaí havia de romandre com a zona desmilitaritzada, tot i que Israel ha permès al govern egipci el desplegament de milers de tropes al Sinaí, amb helicòpters i vehicles blindats. El 24 d'agost de 2012, una font militar egípcia d'alt rang va dir que el ministre de Defensa egipci Abdel Fattah el-Sissi i el ministre de Defensa israelià, Ehud Barak, havien arribat a un acord sobre la qüestió de la militarització del Sinaí ja que aquesta era temporal i necessària per garantir la seguretat i per lluitar contra el terrorisme dels fonamentalistes islàmics d'Al-Qaeda. El 8 de setembre de 2012, un funcionari israelià va confirmar que hi havia coordinació entre Israel i Egipte en relació a aquest operatiu conegut com a “Operació Eagle” i “Operació Sinaí”. El portaveu militar egipci Ahmed Mohammed Ali va anunciar que Egipte havia estat consultant amb Israel respecte a les seves mesures de seguretat al Sinaí.

Els 400 soldats nord-americans que s'esperen al Sinaí en les properes setmanes hauran de combatre contra els terroristes d'Al-Qaeda presents a la zona i que pretenen establir un Califat islàmic a la Península del Sinaí mitjançant diverses accions terroristes contra Egipte i Israel. Els primers actes terroristes van arribar esporàdicament a partir de finals de febrer de 2011, i es van concentrar en el gasoducte Egipte-Jordània-Síria-Líban i la seva branca que discorre d'Al-Arish a Israel amb la consegüent interrupció constant de subministrament de gas egipci a tota la regió. També s'han realitzat diversos atacs contra estacions policials egípcies com la d'Al-Arish. A mitjans de 2011, un esquadró de terroristes islamistes no reconeguts es va infiltrar a la frontera d'Israel des del Sinaí i va llançar atacs coordinats contra militars i civils israelians. Israel va acusar l'organització terrorista palestina Jihad Islàmica dels atacs i va procedir a llançar un atac selectiu de represàlia contra infraestructures i dirigents de la Jihad Islàmica. El 5 d'agost de 2012, un grup d'homes armats va fer una emboscada a una base militar d'Egipte a la península del Sinaí, matant a 16 soldats egipcis. Els terroristes van robar dos vehicles blindats egipcis i després es va infiltrar a Israel a través del pas fronterer de Kerem Shalom, fent explotar un dels vehicles. Els terroristes involucrats en l'atac van ser contrarrestats pels soldats de les Forces de Defensa d'Israel (IDF), i sis atacants van morir durant el tiroteig mentre que cap israelià en va resultar ferit.

Així mateix, l'agost de 2012 un atac contra les forces armades egípcies va desencadenar una ofensiva, liderada per l'exèrcit egipci, les forces especials de la Policia i la Força Aèria, que va escombrar el Sinaí de militants terroristes gihadistes. Durant l'operació les forces egípcies van matar 32 terroristes i detenir-ne 38. No obstant, fa tot just un mes, al maig de 2013, una sèrie d'agents de la policia de l'exèrcit egipci van ser presos com a ostatges per terroristes d'Al-Qaeda, amb els seus vídeos publicats a Internet pregant per la seva vida. Com a resposta, el Govern d'Egipte, que havia acumulat forces de seguretat al nord del Sinaí per aconseguir l'alliberament dels sis policies i el guàrdia fronterer segrestats pels terroristes, va aconseguir desplegar una operació els dies 20-21 de maig als pobles al nord del Sinaí que fan frontera amb Israel que culminà amb l'alliberament dels ostatges.


Les baixes registrades fins ara des de finals de juliol 2011 al Sinaí fruït del terrorisme gihadista d'Al-Qaeda pugen al total de105: Egipte amb 36 militars i 4 civils caiguts i Israel amb 3 militars i 7 civils. Per contra les forces de seguretat d'Egipte i Israel haurien abatut 55 terroristes d'Al-Qaeda. S'espera que la intervenció nord-americana al Sinaí eviti la proliferació de les activitats d'Al-Qaeda a la Península. ■ Text: R.Novoa ■ Fotografia: T.Abayov (Frontera d'Egipte al Sinaí)


        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT