Sefarad és el nom amb el què la comunitat jueva denominava Al-Andalus i els sefardites són els descendents dels jueus que van viure a Castella i Al-Andalus fins al 1492. Un 20% de la població espanyola actual té característiques pròpies dels sefardites, segons l'American Journal of Human Genetics.
En aquest vespre de Sefarad, un guia ens farà recórrer el call jueu de Barcelona, visitar la Sinagoga Major, la més antiga d'Europa, i a la Casa de la Seda, esplèdida seu del gremi de velluters i velers (s.XV), s'oferirà un sopar de degustació amb receptes askenazis i sefardites de la cuina caixer.
Després de sopar un expert ens parlarà de la història i els costums, força desconeguts, de la comunitat hebrea a Barcelona fins al s.XV.
Pa de Matzah (Pa sense llevat)
Primer Plat
Mutabal d'Albergínies (recepta Sefardita)
Borscht de remolatxa (recepta Askenazí)
Hummus de cigrons amb lluç (recepta Sefardita)
Segon plat
Cholent de carn (Plat tradicional de Shabat)
Rosh Hashannah Tzimmes (Plat tradicional d'any nou)
Keftasde (plat sefardita)
Postres
Brownie para Péssakh (Brownie de Pasqua Jueva)
Torta Especiada (Postre Sefardita)
Strudel jueu de poma (Postre Askenazí)
Bodega
Vi Blanc Vega, D.O. Rioja
Vi Negre Monte Yerga, D.O. Rioja
Cava Alday
Aigua i cafè
Descompte del 15% mitjançant el carnet TRESC.
Més informació: http://www.tresc.cat/fitxa/espais/35238/Sefarad-a-la-Casa-de-la-seda