15 de juny 2014


Les Forces de Defensa d'Israel (IDF) treballen sobre el terreny per aconseguir alliberar Eyal, Gilad i Naftalí, els tres adolescents segrestats per Hamàs a Hebron el proppassat divendres

15/06/2014 || L'IDF confirma que tres adolescents israelians es troben actualment desapareguts i es presumeix que han estat segrestats per Hamàs. Els tres adolescents - Eyal Yifrah, 19, Gilad Shaer, 16, i Naftali Frenkel, 16 - van ser vistos per última vegada a l'àrea de Gush Etzion. Després del segrest, l'IDF i el Shin Bet estan conduïnt una operació a gran escala a Judea i Samària per trobar els segrestadors i alliberar els joves adolescents. 

El Cap de l'Estat Major de la Defensa d'Israel, el tinent general Gral Benny Gantz, va dir ahir dissabte sobre el segrest dels tres joves israelians que "és un cas d'extrema gravetat. L'IDF, en cooperació amb totes les forces de seguretat i d'intel·ligència israelianes, porten treballat dos dies intensament. Seguirem actuant i fent tot el necessari per posar fi a aquesta situació com més aviat millor. Estem atents a altres fronts, en particular la Franja de Gaza i la frontera nord amb el Líban, i mantindrem la mateixa determinació en totes les nostres accions".

Tan bon punt va iniciar-se el segrest, que ha estat celebrat a Palestina, i un cop s'ha sabut que ha estat dut a terme pels socis de govern del president de l'Autoritat Palestina Abú Mazen, això és Hamàs, Israel a Catalunya vol sumar-se a la campanya #BringBackOurBoys i deixar clar els següents punts:

1. Aquest segrest ha estat dut a terme per terroristes de Hamàs.

2. El segrest és el resultat directe de la intensificació de l'activitat terrorista procedent de Cisjordània des que el president Abbas va establir una aliança amb Hamàs, incloent un atemptat suïcida recentment frustrat i un tiroteig que va deixar un policia israelià malferit.

3. Israel considera l'Autoritat Palestina, encapçalada pel president Abbas, responsable de la sort dels adolescents segrestats.

- Els terroristes procedien dels territoris controlats per l'Autoritat Palestina.
- En lloc de complir la seva obligació amb la comunitat internacional de desarmar Hamàs, el president Abbas ha abraçat Hamàs, emparant i legitimant el terrorisme.
- L'Autoritat Palestina segueix incitant als palestins a l'odi i a la violència a través dels mitjans de comunicació oficials i del seu sistema educatiu i glorificant als terroristes.

4. Hamàs segueix compromesa amb la destrucció d'Israel i amb l'organització d'atacs terroristes contra civils israelians. Hamàs no necessita cap raó, excusa o incentiu per assassinar i segrestar israelians. Els atacs terroristes són ni més ni menys que la raó de ser de Hamàs.

5. Israel va advertir a la comunitat internacional dels perills de donar suport al pacte d'Al Fatah amb Hamàs. A dia d'avui, és evidnet que Hamàs ha aprofitat el pacte per reforçar la seva presència a Cisjordània, amb greus conseqüències:ç

- una intensificació de l'activitat terrorista;
- l'amenaça creixent que Hamàs prengui el control de l'Autoritat Palestina, tal com ho va fer amb Gaza;
- per tot això el president Abbas ha de triar entre la pau amb Israel i el seu pacte amb Hamàs.

6. L'afirmació que l'Autoritat Palestina no pot ser considerada responsable d'un atac que va tenir lloc en una zona sota control de seguretat israeliana és absurda. El què importa no és si els atacs terroristes es duen a terme a Tel Aviv o Nova York, sinó des d'on es llancen els atacs. En aquest cas, els segrestadors de Hamàs van sortir de territori controlat per l'Autoritat Palestina. L'Autoritat Palestina no pot eximir-se de la seva responsabilitat.

7. Israel, igual que qualsevol altra democràcia, actuarà quan i on sigui necessari per protegir els seus ciutadans.


Israel a Catalunya
15 de juny de 2014

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...