12 de nov. 2013


El President de l'Estat d'Israel, Simon Peres, ha rebut aquest matí al President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, a la seva residència oficial a Jerusalem i li ha reclamat un Estat per a Catalunya en el marc d'una Europa federal

12/11/2013 || El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha reunit aquest dimarts amb el seu homòleg israelià, Shimon Peres. El president de l'estat jueu, de 90 anys, també es va reunir al seu dia amb Jordi Pujol i amb Pasqual Maragall. Mas li ha pogut explicar de primera mà les aspiracions nacionals de Catalunya En aquest sentit li ha explicat que per ell el futur de la UE, amb qui l'estat jueu té relacions fluïdes, passa "per cedir poders i donar lloc a una Europa federal i en el cas de Catalunya de tenir el màxim poder per fer polítiques més properes als ciutadans, com fan altres països".

La reunió ha durat cinquanta minuts i a Mas l'han acompanyat l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias i el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell.

Mas ha explicat que no li ha demanat suport explícit al procés català ni la consulta sobre l'estat propi que planteja ha estat sobre la taula però sí que hi ha hagut una certa coincidència en que "els estats tradicionals hauran de canviar".

El cap de l'executiu també visitarà aquest matí el mur de les lamentacions, el museu de l'Holocaust jueu i una incubadora d'empreses i demà torna cap a Barcelona.. Text: R.Novoa/F.Casas · Fotografies: R.Novoa/Israel Ministry of Foreign Affairs

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...