ACTUALITAT
Carregant...
27 d’oct. 2013

Info Post

Catalunya vol aprofundir en les relacions comercials i internacionalitzar la seva economia amb un partner tecnològic de primer ordre com és Israel

27/10/2013 || El primer viatge oficial de quatre dies del President Mas a Israel previst per al proper dissabte 9 de novembre comença a generar certa expectació després de que avui els mitjans hagin fet públic que el President de la Generalitat serà rebut pel primer ministre israelià BenjaminNetayahu. Els darrers conflictes que s'han originat entre el govern de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d'Afers Exteriors espanyol, el procés sobiranista que ha engegat la societat catalana i la seva majoria parlamentària o la compressió manifestada per alts funcionaris israelians envers aquest procés són elements que certament estan damunt la taula i que de ben segur seran abordats a nivell polític entre els màxims dirigents de Catalunya i l'Estat d'Israel i, a més, contribueixen de valent a aquesta expectació generada.

Tot i això, val a dir que aquest interès i necessitat que té el poble de Catalunya de saber que compta amb suports internacionals “clau” en aquest procés en el qual està immers no pot amagar que el viatge del President Mas a Israel ha de ser llegit majoritàriament des d'una vessant econòmica i comercial més que política. La delegació catalana que acompanyarà el nostre President a Israel s'ha vehiculat mitjançant la “Missió TIC Catalunya Israel 2013” i compta amb una agenda professional per a empresaris catalans del sector TIC interessats en tenir una presència més important comercialment parlant al mercat israelià i poder establir vincles més duradors amb la Sillicon Valley del Mediterrari.

El govern d'Israel, en boca de la Sra. Yifat Alon-Perel (consellera d'Innovació i Relacions Comercials de l'Ambaixada d'Israel a Espanya i Andorra) ha manifestat que el seu govern està força interessat en aquesta Missió que acompanyarà el President Mas i que ha estat organitzada per la Generalitat de Catalunya mitjançant ACC1Ó amb la col·laboració del Ctecno. La finalitat del viatge i del govern de Catalunya és facilitar la possibilitat d'augmentar el coneixement de com fer negocis amb Israel. ACC1Ó considera prioritàries les actuacions de partenariat amb Israel en aquells àmbits on és punter, com ara els sectors TIC, biotecnològics, R+D+I, etc. És per aquest motiu que els governs de Catalunya i Israel van signar un acord bilateral de col·laboració mitjançant llurs agències d'innovació que ja ha culminat en dues missions comercials anteriors a Israel (el 2011 i el 2012). Enguany s'ha optat per fer coincidir la tercera edició que gira sobre l'eix temàtic de les “Smart Cities”. Per aquest motiu també formarà part de la delegació catalana l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

En aquesta presentació de la consellera d'Innovació i Relacions Comercials de l'Ambaixada d'Israel a Espanya i Andorra Yifat Alon-Perel podeu veure que pot oferir Israel als empresaris catalans que acompanyaran al President Mas en aquesta visita a Israel, i copsar l'interès comercial estratègic que té el viatge per a l'economia catalana:

I en la següent presentació teniu un esbós de com s'ha enfocat el viatge per part d'ACC1Ó:




Una crònica exclusiva de Rubèn Novoa i Arranz
Editor d'Israel a Catalunya


        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT