3 de jul. 2013


ACC1Ó i Ctecno preparen la tercera Missió TIC Catalunya Israel per al mes de novembre

Una seixantena d'empresaris catalans s'han aplegat avui a seu de l'agència catalana d'innovació ACC1Ó per participar de la sessió informativa de la Missió TIC Catalunya Israel 2013 Smart Cities que es durà a terme el proper mes de novembre. La missió pretén recolzar aquelles entitats, institucions i empreses que vulguin presentar d'una forma eficient els seus productes a un mercat exigent i que requereix d'una preparació especial com és l'israelià.

L'objectiu de la trobada d'avui ha estat crear una agenda professional per als interessats amb la finalitat que Catalunya tingui una presència més important comercialment parlant al mercat israelià i poder establir vincles més duradors amb la Sillicon Valley del Mediterrari.

El govern d'Israel, que ha participat a la trobada representat per la Sra. Yifat Alon-Perel (consellera d'Innovació i Relacions Comercials de l'Ambaixada d'Israel a Espanya i Andorra) ha manifestat que el seu govern està força interessat en aquesta actuació duta a terme per la Generalitat de Catalunya mitjançant ACC1Ó i que compta amb la col·laboració del CTecno.

Els organitzadors de la trobada han destacat que “aconseguir un mercat com l'israelià és una fita que no totes les empreses europees poden aconseguir” i des del govern de Catalunya es vol facilitar la possibilitat d'“augmentar el coneixement de com fer negocis amb Israel”.

ACC1Ó considera prioritàries les actuacions de partenariat amb Israel en aquells àmbits on és punter, com ara els sectors TIC, biotecnològics, R+D+I, etc. És per aquest motiu que els governs de Catalunya i Israel van signar un acord bilateral de col·laboració mitjançant llurs agències d'innovació que ja ha organitzat dues missions comercials a Israel (2011 i 2012). Enguany es preveu fer coincidir la tercera edició “Smart Cities” amb el viatge oficial del president Mas a l'Estat hebreu.

Des de l'Ambaixada d'Israel s'ha animat a seguir per aquest camí ja que les empreses israelianes busquen socis “fins i tot abans de tenir el seu producte enllestit”. Això és degut principalment a què quan es pensa i es fa un producte a Israel es pensa en què aquest pugui ser exportat a tot el món. “No pensem només en nosaltres” ha afirmat Yifat Alon-Perel. Finalment la diplomàtica israeliana ha recordat que Israel dedica un 4,7% del seu PIB a R+D+I industrial i que el seu país és el segon del món en el ràquing d'empreses creades amb capital-risc, just després dels Estats Units. Text i Fotografia: R.Novoa

Més informació aquíRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...