ACTUALITAT
Carregant...
28 d’ag. 2013

Info Post

La intel·ligència russa treballa colze a colze amb Síria per minimitzar l'impacte de l'atac militar aliat del proper divendres

28/08/2013 || Avui dimecres els EUA per una banda i Síria, per l’altra estan ultimant els preparatius militars abans d'una operació nord-americana contra Síria. Excepte canvis d’última hora fonts d'intel·ligència informen de l'operació està programada per començar la nit del divendres 30 d'agost.

En les últimes 24 hores, la Força Aèria dels EUA ha acumulat una gran quantitat de bombarders estratègics B-1B com el de la fotografia i els sigilosos F-22 Raptor a les bases militars de Al Udeid (Qatar), Masirah (Oman) i Diego García (Oceà Índic) per participar en l’atac contra Síria si el règim d’Assad decideix contraatacar o disparar els seus míssils SCUD contra Israel.

Funcionaris i portaveus israelians han continuat insistint avui dimecres que tenen baixes expectatives d’un contraatac sirià contra Israel. No obstant això, els nous reforços de la força aèria dels Estats Units a Qatar es mantindran en estat d’alerta màxima per respondre el règim d’Assad si gosa atacar Israel, Jordània o Turquia amb míssils SCUD.

En la banda oposada, l’exèrcit sirià va començar ahir a dispersar el seu personal militar estratègic, armes i mitjans aeris a llocs segurs per reduir la seva exposició als danys i pèrdues causades per l’atac dels Estats Units previst per divendres. Tot el personal, tancs i artillera de la 4a divisió de la Brigada 155 de l’Exèrcit siri, responsable de l’atac amb armes químiques, han estat traslladats a refugis fortificats construïts l’any passat en previsió d’una possible intervenció militar estrangera. Els centres de comandament de l’exèrcit sirià a Homs, Hama, Latakia i la regió d’Alep també han estat dispersats i amagats després que la intel·ligència russa (SVR/Russian Foreing Intelligence Service) hagi “xivat” a la intel·ligència siriana que anaven a ser objectius de l’atac nord-americà. Síria també ha traslladat la seva força aèria de combat, avions, bombarders i helicòpters d'atac als refugis fortificats que estan blindats contra míssils i atacs aeris.


Mentrestant les Forces de Defensa d’Israel (IDF) han continuat avui desplegant més bateries anti-míssils Iron Dome i Patriot, més àmpliament que mai abans en tot el país. En aquests moments l’escut antimíssils Cúpula de Ferro israelià formada per míssils Jetz s’ha vinculat i sincronitzat als interceptors Patriot dels Estats Units que s’han desplegat en massa pel nord i centre d’Israel, especialment a la zona de Tel-Aviv. Text: R.Novoa/Debkafile · Fotografia: USAF

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT