ACTUALITAT
Carregant...
24 d’abr. 2013

Info Post

Mentre Iran estaria en disposició de disposar de combustible per fabricar la bomba atòmica en un o dos mesos, Síria hauria començat a usar armes químiques com el gas sarin contra les forces rebels.

Iran estaria a un pas d'aconseguir la bomba atòmica i hauria traspassat la línia vermella que tan gràficament va il·lustrar el primer ministre israelià Beniamin Netaniahu a l'Assemblea General de les Nacions Unides segons va revelar ahir el sempre ben informat ex-cap de la intel·ligència militar d'Israel (AMAN) Amos Yadlin. Aquesta informació s'ha fet pública coincidint amb la visita del nou secretari de Defensa dels Estats Units, Chuck Hagel, a Israel.

Segons la intel·ligència militar d'Israel, cap de les mesures per aturar la cursa nuclear de l'Iran ha funcionat. Yadlin va recordar que si bé durant un temps Teheran va quedar impressionat per l'advertència del primer ministre israelià, després va seguir amb l'enriquiment d'urani a gran escala i velocitat. De fet, Iran ha anat més enllà del límit establert per Netaniahu i segons una altra font governamental "Israel no tindria més d'un mes o dos per detenir un Iran nuclear".


Així mateix, Ron Dermer, alt assessor de Netaniahu i proper ambaixador d'Israel a Washington, va dir a un grup de líders jueus nord-americans aquest diumenge que el moment d'actuar contra la capacitat de l'Iran per fabricar una bomba atòmica ––que va qualificar d'una amenaça existencial per a Israel–– es comptarà en mesos. 

Síria comença a usar armes químiques


D'altra banda, el General de Brigada i analista d'intel·ligència israelià Itay Brun va informar en una conferència a Tel-Aviv que un dels principals aliats estratègics d'Iran a la zona, Síria, havia començat a utilitzar armes químiques com el gas sarin i altres substàncies paralitzants contra les forces rebels "sense que el món hagi mogut un dit per impedir-ho".


De sobte, totes les línies vermelles marcades per Israel i Estats Units s'han traspassat amb el ràpid progrés de l'Iran cap a la bomba atòmica i per Baixer El-Assad que, recolzat per l'Iran, s'ha burlat de l'advertència del president dels Estats Units, Barack Obama, que fa un mes va alertar que "si es prova l'ús d'armes químiques [per part de Síria] suposarà un canvi de joc".

Guerra contra Iran en solitari

Finalment, els caps militars israelians han subratllat aquesta setmana al secretari de Defensa Chuck Hagel la capacitat de les IDF (Forces de Defensa d'Israel) per dur a terme un atac a les instal·lacions nuclears de l'Iran pel seu compte i fins i tot gestionar les conseqüències d'aquest atac que vindrien donades en forma de represàlia conjunta per part de l'Iran, Síria i el grup terrorista xiïta Hizbal·là. 

En aquest context, el president Obama busca teixir una aliança geoestratègica entre Israel, Aràbia Saudita i els Emirats Àrabs Units contra un Iran nuclear que s'ha materialitzat aquesta mateixa setmana amb la venda d'un nou paquet d'armes a aquests països per valor de 10.000 milions de dòlars. Obama ha subratllat el seu compromís d'impedir que l'Iran aconsegueixi la bomba atòmica "tot i que està disposat a esperar que Teheran hagi reunit tots els components d'una arma", una espera a la qual Israel no estaria disposada. ■ Text: Rubèn Novoa 

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT