2 de gen. 2017

Info PostIsrael a Catalunya vol posar de manifest les següents consideracions en relació a la Resolució 2334 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides:
  • Manifestem el nostre més ferm rebuig a una Resolució que de cap manera contribueix a promoure la solució dels dos estats.

  • Manifestem la nostra defensa d'una solució definitiva al conflicte àrab-israelià mitjançant les negociacions directes entre les dues parts.

  • Manifestem que l'intent palestí d'imposar les seves condicions en el procés de pau mitjançant aquesta Resolució són un destorb a les més que necessàries negociacions directes amb Israel. Tanmateix, els palestins prefereixen aquesta via perquè no exigeix ​​res d'ells, i els permet evitar adoptar les decisions difícils necessàries per a la creació del seu Estat. Per contra, les negociacions amb Israel requereixen concessions com el reconeixement d'Israel com a Estat-nació del poble jueu, la fi definitiva del conflicte, i satisfer les preocupacions de seguretat d'Israel a la regió, etc...

  • Manifestem finalment, la nostra més enèrgica condemna al vot favorable expressat per Espanya a aquesta resolució coincidint amb el 30è aniversari de l'establiment de relacions diplomàtiques entre Israel i Espanya i compartim les mesures adoptades al respecte pel govern encapçalat per Benjamin Netanyahu. 

Barcelona, 2 de gener de 2017

* Sobre el fracàs de les converses de pau liderades per John Kerry en vam parlar a bastament en el seu moment en aquesta sèrie d'articles.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...