20 de nov. 2014


Els mitjans israelians censuren la diferència de tracte que l'Estat espanyol dóna a la qüestió palestina i la causa catalana.

20/11/2014 ||
L'ambaixador espanyol a Israel, Fernando Carderera, ha passat un mal moment en una entrevista a Ràdio Israel, a causa de la diferència de tracte que l'Estat espanyol dóna a palestins i a catalans. El periodista que l'entrevistava no ha dubtat a plantejar-li la qüestió d'aquest doble llenguatge. "Com respondria Madrid si la Knesset (el Parlament israelià) aprovés una resolució de suport als bascos o a la independència de Catalunya?", li ha preguntat.

Carderera ha insistit que no tindria cap fonament "en absolut" que el legislatiu israelià s'involucrés en el procés català tal com Espanya ha fet amb Palestina, "ni des d'un punt de vista històric, ni jurídica, polític o econòmic", segons informa El Singular Digital.

L'origen de la controvèrsia ha estat la proposició que aquesta setmana ha aprovat el Congrés espanyol a favor del reconeixement de l'Estat de Palestina, que ha caigut malament a Israel perquè s'ha interpretat com una pressió externa a una de les parts del conflicte.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...