19 de febr. 2014


L’Ajuntament de Ripoll, junt amb l'associació Amical Mauthausen organitzen l'exposició “L'univers de l'horror”, que s'inaugurarà a la Sala Senjust el proper dia 21 de febrer a les 7 de la tarda. 

19/02/2014 ||
L'exposició vol mostrar les vivències dels republicans del nostre país al camp de Mauthausen, en un llarg recorregut cronològic des de a II República fins a la deportació. 

La mostra es podrà visitar fins el dia 16 de març tots els dies de dimecres a diumenge, de 18 a 20 i els festius també de 12 a 14 h. 
 
Amical de Mauthausen és una associació fundada el 1962 en la clandestinitat per antics deportats, amb l'objectiu de defensar els drets morals i materials del més o menys 10.000 deportats espanyols als camps de concentració nazis i de les seves famílies, estrènyer els llaços de solidaritat entre ells i preservar la seva memòria. L'any 1978 l'associació va ser legalitzada i compta amb uns 900 socis d'arreu de l'estat espanyol, França i Amèrica.
 
L'associació preserva la memòria del que va passar als camps de concentració nazis i, a partir de les lliçons del passat, lluitar contra el racisme, la xenofòbia i l'antisemitisme. Per això, una de les seves principals activitats és la tasca educativa, de la qual en destaquen les xerrades en instituts i universitats o els viatges anuals amb estudiants a Mauthausen i a altres camps.
 
El govern de la Generalitat de Catalunya els va concedir la Creu de Sant Jordi el 1995. Text: R.Novoa/Ajuntament de Ripoll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...