17 de nov. 2013


En el marc de les activitats de l'Any Espriu la comunitat jueva a Catalunya convoca a dos diàlegs de reflexió sobre la metàfora d'Israel a l'obra de Salvador Espriu. 

17/11/2013 || Amb el rerefons de l'Holocaust, la Segona Guerra i consternat pel setge cultural i polític que viu Catalunya a mans d'un franquisme, encara falangista i molt marcat per l'antisemitisme del nacional-catolicisme, Espriu edifica la seva obra sobre la metàfora d'Israel.

Sota la coordinació d'en Sam Abrams, poetes com Carles Duarte i Manuel Forcano, l'escriptor Vicenç Villatoro i estudiosos de l'obra d'Espriu com Rosa Maria Delor i Ramon Balasch desgranaran la necessitat artística d'Espriu d'emprar-la a la seva obra poètica, teatral, narrativa i assagística. L'Any Espriu no es pot tancar sense una reflexió sobre aquest fet cabdal en l'obra del nostre poeta. Un fet que continua transcendint a les noves generacions.

La metàfora d'Israel a l'obra de Salvador Espriu: Dos diàlegs, Barcelona i Sant Cugat

Barcelona, 27 de novembre, 19 h
 Palau de la Virreina (La Rambla, 99 - 08001 Barcelona)
 Ponents: Rosa Maria Delor i Carles Duarte
 Amb la presència de l'Excm. Ambaixador d'Israel a Espanya i Andorra, Sr. Alon Bar

Sant Cugat, 17 de desembre, 20 h
 Casa de Cultura (C. Castellví, s/n - 08172 Sant Cugat del Vallès)
 Ponents: Ramon Balasch, Manuel Forcano i Vicenç Villatoro
 Moderador diàlegs: D. Sam Abrams

Aquest cicle l'organitza la Comunitat Israelita de Barcelona amb la col·laboració de la Federació de Comunitats Jueves d'Espanya, el Col·legi HaTikva, l'Institut de Cultura de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Cugat. Text: R.Novoa/N.Schorr Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...