ACTUALITAT
Carregant...
22 de set. 2013

Info Post

L'atac dirigit per la branca somalí d'Al-Qaida a la Península Aràbiga Al Shabaab pretenia colpejar dos objectius: Kenya i Israel

22/09/2013 || L'enfrontament entre uns 10-20 terroristes islamistes i les forces de seguretat de Kenya a l'exclusiu centre comercial Westgate ha entrat en el seu segon dia. Fins ara la xifra de morts puja a 59 i el nombre de ferits a 205 després de l'atac terrorista de la branca somalí d'Al-Qaida a la Península Aràbiga (AQAP) Al Shabaab. El centre comercial Westgate aplega diverses empreses israelianes i Al-Qaida ha vist la oportunitat de colpejar a dos objectius: Kenya i Israel.

Després de l'alliberament dels musulmans, els assaltants es va aferrar a un nombre indeterminat d'ostatges, alguns a la planta baixa on es troben les botigues regentades per ciutadans israelians. Les forces especials estan tractant de forçar els terroristes armats islamistes a rendir-se i renunciar als ostatges. Els experts de seguretat israelians del Mossad se sap que estan ajudant en l'operació.

A Israel, cap autoritat està disposada a comentar res sobre l'incident ni la participació del Mossad en el rescat de les víctimes i els ostatges. Tres israelians van ser rescatats del centre comercial el dissabte, però no hi ha una paraula sobre qualsevol altre ciutadà israelià que encara pugui estar atrapat allà.

Des de la seva creació el 2006, el grup terrorista somalí Al Shabaab ha mantingut forts vincles operatius amb la base iemenita d'AQAP per la seva llarga i sagnant insurrecció contra el govern de Mogadiscio. Les nostres fonts d'intel·ligència i antiterroristes informen que Al Shabaab rep entrenament, munició i atenció mèdica als campaments del Iemen d'Al-Qaida i interactuen amb freqüència per mitjà de llanxes que naveguen amb regularitat entre el Iemen i Somàlia.

La magnitud de l'atac al Westgate, que l'han dut a terme fins a una vintena de combatents ben entrenats, armats i amb grans quantitats de munició, assenyala la participació d'AQAP des del primer moment. En el passat, Al-Qaida s'ha distingit notòriament per atacar objectius nord-americans i israelians a l'est d'Àfrica ––els atacs de 1998 contra les ambaixades dels EUA a Kenya i Tanzània, i l'assalt de 2002, contra turistes israelians a Mombasa.

Kenya rep ajuda militar i d'intel·ligència d'Israel en les seves operacions contra el terrorisme islamista en dues àrees. L'exèrcit i altres cossos de seguretat israelians envien equips de combat i ofereixen consells tàctics a les unitats de Kenya que lluiten al costat del govern somalí en contra d'Al Shabaab. També el Mossad està ajudant al govern de Kenya a construir un escut que el protegeixi d'un eventual desbordament de la guerra de Somàlia per protegir-se contra Al Shabaab i evitar l'obertura d'un segon front a la rereguarda de les forces de Kenya que lluiten a la frontera contra els terroristes islamistes. Aquesta barrera protectora va patir clarament una fuita ahir dissabte. Text: R.Novoa/Debkafile Fotografia: Cryptome 

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT