2 de set. 2013


La Filmoteca de Catalunya proposa aquest mes de setembre la mostra de cinema israelià Israel, la dificultat del mirall amb una selecció de títols realitzats els darrers deu anys.

02/09/2013 || Sovint les seves grans protagonistes són dones: elles són les qui descobreixen la dificultat o la impossibilitat de conciliar la transmissió de la vida, la transmissió d’una cultura i la voluntat de ser lliures. D’això ens parla Ha-Sodot (Los secretos), però també Meduzot (Medusa). Els homes de Hearat Shulayim (Nota a pie de página) també es troben atrapats per la fidelitat a una cultura que els impedeix existir com a persones. A Bubot Niyar (Paper Dolls - Muñecas de paper) és un grup de transvestits filipins el que topa amb l’ortodòxia religiosa.

De fet, tots els films d’aquest cicle ens permeten descobrir una cara oculta de la llarga i dramàtica història del poble jueu. Suvenirim (Souvenirs) ens remet a les proeses d’un soldat jueu durant la Segona Guerra Mundial, alhora que milions dels seus connacionals eren assassinats. LaLehet Al haMayin (Caminar sobre las aguas) fa que un integrant del Mossad descobreixi al mateix temps que és gai i que dins seu ja no hi ha la ràbia suficient, ni la necessitat de venjança o de justícia necessàries per segui matant antics nazis. I a la bellíssima Beaufort, uns soldats abandonats en un punt avançat comprenen com n’és de difícil –i humanament car– seguir vivint en guerra permanent i enfrontats a un entorn hostil. Text: R.Novoa/Filmoteca de Catalunya

Amb la col·laboració de:
      

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...