14 d’ag. 2013


El Palestine Today revela el full de ruta de les converses de pau que es reprenen avui.

Segons informa l’òrgan de comunicació de la Jihad Islàmica, el Palestine Today, s'espera que les negociacions de pau es faran en 6-9 mesos i es basaran en les directrius que s’exposaran a continuació. Sembla que aquest document podria haver estat enviat a Moscou per Mahmoud Abbas i de la intel·ligència russa (FSB, antic KGB) ha passat a la Jihad Islàmica, qui l’ha fet públic mitjançant el seu mitjà Palestine Today.

1. Les converses seran bilaterals sense condicions prèvies, però seguint les directrius que figuren a continuació.

2. Jordània participarà en les reunions relacionades amb els refugiats, Jerusalem i les fronteres quan sigui necessari.

3. “La barrera de seguretat establirà un límit de seguretat per a l'Estat jueu i una frontera permanent per a l'Estat palestí, subjecta a canvis de comú acord”.

4. Hi haurà un intercanvi de terres d’aproximadament entre el 8 i el 10% del territori de Samària i Judea (West Bank).

5. Israel congelarà la construcció d'alguns assentaments, però no en els blocs d'assentaments existents com Maaleh Adumim, Har Homa, Gilo, Neve Yaakov, Ramat Shlomo, Kiryat Arba, i alguns altres amb grans poblacions.

6. Els residents als assentaments “congelats” se'ls donarà l'opció de la ciutadania a la conclusió del procés de pau.

7. Al final de les negociacions s’anunciarà que el conflicte ha acabat i hi haurà plena normalització de les relacions entre Israel i els països àrabs que reconeixeran Israel i Palestina dins de les fronteres citades amunt i el reconeixement d’Israel com a Estat del poble jueu.

8. Al final de les negociacions a algunes famílies palestines se'ls permetrà tornar a viure a Samària, Judea i Gaza, mentre que altres tindran dret d'indemnització o d'immigració a països àrabs, especialment els països del Golf i podran ser naturalitzats a Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs Units, Kuwait i Qatar.

9. Jerusalem serà disposada sota administració internacional conjunta entre Palestina, Israel i Jordània durant deu anys i els israelians tindran la possibilitat de triar la seva nacionalitat.

10. Altres qüestions pendents sobre agricultura, ciutadania, tant dins de la zona i als països del Golf seran empesos als comitès conjunts per parlar en els propers anys.

11. També alguns detalls sobre l'alliberament de presoners palestins, eleccions, etc. es faran públics quan fructifiquin les converses de pau.


Text: R.Novoa/Palestine Today  Fotografia: Palestine Today

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...