ACTUALITAT
Carregant...
24 d’ag. 2013

Info Post

Estats Units descarta una operació militar terrestre oberta perquè Obama no vol “boots on the ground”

Després de la confirmació per part de la comunitat d’intel·ligència de l’ús d’armes químiques per part del règim d’Assad a Síria el president dels Estats Units Barack Obama i el secretari de Defensa, Chuck Hagel barallen tres opcions per destruir l’arsenal químic de Síria.
OPCIÓ A: Un atac amb Tomahawks des del Mediterrani contra la unitat de l’exèrcit siri que va perpetrar l’atac amb gas nerviós dimecres passat a l’est de Damasc (Brigada 155)
OPCIÓ B: Un atac amb Tomahawks des del Mediterrani contra els tres dipòsits d’armes químiques que disposa l’exèrcit sirià.
OPCIÓ C: Atacs coordinats contra els dos primers objectius (OPCIÓ A i B)

Per a les opcions B i C l’atac hauria de destruir totes les ogives químiques sense que explotin ni hi hagi fuga del contingut verinós ja que es podria afectar àmplies regions de Síria, la veïna Turquia, Israel i Jordània.

Els Estats Units creuen que Baixer Assad és capaç de tenir les ogives “armades i llestes per al seu ús” maximitzant així l’impacte mortal de gasos letals en una àmplia regió del Pròxim Orient Mitjà. L’atac s’encarregaria a la 6a Flota dels Estats Units present al Mediterrani i comptaria amb el suport logístic d’Israel. Obama també baralla la possiblitat de decretar una zona d’exclusió aèria a tota Síria per impedir més bombardejos amb armes químiques contra la població civil.

El secretari de Defensa Chuck Hagel ha informat que Pentagon ja ha rebut l’ordre del President Obama de preparar una resposta militar contra Síria. En aquest sentit, oficials del Pentàgon han dit a Associated Press que la Marina de Guerra dels Estats Units acaba d’enviar un quart destructor armat amb míssils balístics cap al Mediterrani Oriental mentre s’espera la ordre del President d’atacar Síria. De totes maneres es descarta una operació militar terrestre ja que Obama ha dit literalment que no vol “boots on the groud”. 


Text: R.Novoa/Debkafile/YnetNews Fotografia: US Navy

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT