ACTUALITAT
Carregant...
20 d’ag. 2013

Info Post

Avui hem interposat una denúncia al Consell de l'Audiovisual de Catalunya contra la Secció d'Internacional de Televisió de Catalunya per enaltiment del terrorisme palestí 

Israel a Catalunya ha interposat una denúncia al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) contra els serveis informatius de Televisió de Catalunya i la seva secció d'Internacional per unes informacions emeses el 14 d'agost que entenem que no s’ajusten a la normativa sobre mitjans audiovisuals vigent.

En el Telenotícies del proppassat 14 d'agost, els Serveis Informatius de TVC van oferir una crònica relacionada amb l'alliberament per part d'Israel de diversos terroristes en el marc del procés de pau iniciat.

Entre altres coses, la crònica emesa desinforma a la ciutadania titllant de “presos” aquests terroristes, donant a entendre que es tracta de “presos polítics” i no de criminals i assassins amb delictes de sang. Altres mots emprats per definir aquests terroristes són “compatriotes” o “herois” i fins i tot s'ofereix una entrevista, entre d'altres, amb el terrorista Mohammed Hamdiyeh.

Mohamed Hamdiyeh fou detingut el 1989 quan era un adolescent després d'assassinar amb arma blanca i a sang freda un home de negocis de 64 anys pel sol fet de ser jueu, Zalman Shlein. Aquest crim formava part del ritus d'iniciació a una organització terrorista palestina. Tota aquesta informació ha estat omesa deliberadament en la susdita crònica per convertir en “herois” el què simplement són terroristes i assassins.

L'objectiu de la crònica subjecte d'aquesta queixa no és altra que legitimar els actes terroristes palestins contra l'Estat d'Israel i els seus ciutadans, ja que “Israel ha de ser un estat àrab i s'ha de dir Palestina”.

El biaix de les informacions contingudes en aquesta crònica podrien suposar un delicte d'enaltiment del terrorisme tipificat al Codi Penal. L'article 578 del Codi Penal d'Espanya regula aquest delicte com “l'enaltiment o la justificació per qualsevol mitjà d'expressió pública o difusió dels delictes de terrorisme o dels qui hagin participat en la seva execució, o la realització d'actes que comportin descrèdit, menyspreu o humiliació de les víctimes dels delictes terroristes o dels seus familiars es castigarà amb la pena de presó d'un a dos anys”.

Finalment, Israel a Catalunya demana al CAC que obri un expedient administratiu sobre els fets i que d'acord amb la potestat reguladora i sancionadora del CAC es reprovi la Secció d'Internacional dels Serveis Informatius de TVC per la crònica objecte d'aquesta queixa en quedar constatat que la informació
presentada a l'audiència no ha estat elaborada amb criteris estrictament informatius, veraços, objectius i equilibrats i que per contra s'han regit des de la més absoluta falta d'honestedat informativa i s'instrueixi a la Secció d'Internacional dels Serveis Informatius de TVC perquè posi especial èmfasi en oferir una informació veraç, objectiva, contrastada i equilibrada en relació al conflicte àrabo-israelià. Text: R.Novoa ■ Fotografia: TVC



        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT