28 de jul. 2013


El Govern israelià aprova l'avantprojecte de llei que obliga a votar en referèndum qualsevol acord de pau amb palestins

El Consell de Ministres israelià ha aprovat en la reunió d'aquest diumenge l'avantprojecte de llei que obliga a sotmetre a referèndum qualsevol acord de pau que es negociï amb els palestins i que suposi modificacions en l'estatus de la ciutat de Jerusalem o l'intercanvi de terres.

“Qualsevol acord, si s'aconsegueix en les negociacions, serà portat a referèndum. És important que tots els ciutadans puguin votar directament en decisions transcendentals com aquestes, que determinen el futur de l'Estat”, ha explicat el primer ministre, Benjamin Netanyahu, durant la reunió, segons recull el Jerusalem Post.

Només dos ministres han votat en contra de la mesura, la de Justícia, Tzipi Livni (que és l'encarregada de la delegació israeliana a la taula de negociacions), i el de Protecció Ambiental, Amir Peretz, ambdós membres del partit Hatnuah, escissió del partit centrista Kadima que lidera la mateixa Livni.

L'avantprojecte de llei serà ara traslladat a la Knesset dimecres vinent per a la seva aprovació definitiva. El text no obliga al referèndum si no hi ha canvis a Jerusalem o si no hi ha intercanvi de terres. És a dir, la constitució d'un Estat palestí als territoris palestins en disputa de Samària, Judea i Gaza no obligaria a aquesta consulta. Text: R.Novoa/Jerusalem Post Fotografia: HuffPost

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...