29 de jul. 2013


 Passió blaugrana a Israel

Des de la seva fundació, l'any 2000, la Penya Blaugrana d'Israel és la principal referència dels seguidors culés israelians. El 2004 va rebre el reconeixement oficial del FC Barcelona i ara per ara és una de les penyes blaugranes més dinàmica i activa de tot el Pròxim Orient amb més de mig miler de socis. Israel a Catalunya entrevista en exclusiva a Shai Pal, president de la Penya.

Com sorgeix la idea de crear la Penya Blaugrana d'Israel?

La idea va començar realment l'any 1999, quan buscava un lloc web amb informació de l'actualitat del Futbol Club Barcelona en hebreu. No n'existia cap i em vaig decidir a crear el meu propi lloc web. L'any 2004 ens convertim en la Penya Blaugrana d'Israel obtenint així el reconeixement oficial del club. Això ens va dur a aplegar molts aficionats del Barça de tot Israel.

Per què hi ha tanta afició culé al vostre país, a què creieu que és degut?

No crec que Israel sigui especial en això. El Barça aixeca passions arreu del món. És amor!

Des de 2004 sou una penya oficial reconeguda pel club. Quants membres integreu la Penya actualment?
Actualment tenim més de mig miler de socis i prop de 25.000 fans.

Quines són les vostres principals activitats? Us desplaceu regularment al Camp Nou?

Entre les activitats que duem a terme, és evident que viatjar junts al Camp Nou per veure partits. Ho fem anualment. També organitzem tornejos de futbol aquí a Israel. Heu de tenir present que a cada partit del Barça hi ha al voltat de 500-1000 israelians que venen amb vols xàrters!

Hi ha catalans a la vostra penya o sou majoritàriament israelians?

La majoria de socis som de nacionalitat israeliana tot i que tenim quatre membres de la Penya que són catalans.

A Catalunya hi ha hagut molta controvèrsia amb la inclusió de publicitat a la samarreta del primer equip, i molt especialment després de triar Qatar com a partner, un país dirigit intel·lectualment per un personatge tan perillós com Yusuf Al-Qaradawi. Creieu que és compatible la publicitat que duu el Barça amb els valors que representa?

Ens molestava més la publicitat de la Qatar Foundation que la de Qatar Airways. Alguns dels nostres fans es van fer treure el logotip de la fundació de la samarreta.

El president del Barça, Sandro Rosell va estar fa poc a Israel i es va entrevistar amb el President Peres. Veieu com una ingerència els esforços del club per realitzar un partit per la pau entre el Barça i un combinat àrabo-israelià, o per contra ho trobeu positiu en un moment com l'actual?

Donem la benvinguda a qualsevol iniciativa que dugui a terme el Barça.

Quines expectatives teniu per aquest any. Vam perdre Guardiola i ara Tito Vilanova, sou optimistes per a la temporada que comença?

Comptem amb el millor jugador del món, així que no ens hem de preocupar per res. Hem tingut períodes més foscos en la nostra història esportiva així que el què necessitem ara és gaudir d'aquest moment màgic.

Entrevista: R.Novoa Fotografia: Penya Barcelonista d'Israel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...