24 de juny 2013


La Força Aèria d'Israel ha respost la violació palestina de l'alto-el-foc llançant un atac quirúrgic contra instal·lacions terroristes de Gaza

La Jihad Islàmica han llançat aquesta nit 6 míssils Grad HM23 de fabricació iraniana contra el sud d'Israel. Hores abans Hamàs havia matat el comandant de míssils de la Jihad Islàmica. La resposta de la Jihad no ha estat contra Hamàs sinó contra Israel, en una demostració de força davant Hamàs trencant així l'alto-el-foc acordat a Egipte el novembre de 2012. Les ciutats israelianes atacades han estat Beerxeva i Ascaló, sense que s'hagi reportat cap ferit. 

L'Exèrcit Israelià ha desenvolupat un sistema antimíssils denominat "Iron Dome" (Cúpula de Ferro) per protegir els ciutadans israelians i interceptar els míssils dels terroristes palestins a l'aire. Dos dels sis míssils han estat destruïts a l'aire segons ha informat el portaveu de l'Exèrcit Israelià.

Avions de la Força Aèria d'Israel (IAF) han respost a l'atac contra civils israelians dirigint atacs aeris quirúrgics aquesta matinada contra infraestructures terroristes de la Jihad Islàmica i Hamàs a Gaza que inclouen dues instal·lacions d'emmagatzematge d'armes al centre de la Franja de Gaza i un lloc de llançament de coets al sud de la Franja de Gaza. Ambdós infraestructures han estat destruïdes. Els mateixos pilots de l'IAF han reportat que els atacs han estat "precisos en els objectius".

Segons ha declarat el tinent coronel Peter Lerner: "l'atac amb coets d'ahir a la nit és un acte intolerable d'agressió contra Israel i els seus civils. Hamàs és responsable per tots els actes de terrorisme que es deriven de la Franja de Gaza i l'Exèrcit israelià està decidit a salvaguardar l'Estat d'Israel i operarà d'acord per aconseguir-ho". Finalment la frontera entra Gaza i Israel romandrà tancada a l'encreuament de Kerem Shalom fins a nou avís. ■ Text: R.Novoa/Israel Defense Forces ■ Fotografia: Times of Israel (Militants de la Jihad Islàmica)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...