ACTUALITAT
Carregant...
30 de maig 2017

Info Post




Isʀᴀᴇʟ ᴀ Cᴀᴛᴀʟᴜɴʏᴀ us convida a la presentació de La Menorá y el compás de David Aliaga el proper dijous dia 1 a les 19:00 a la Biblioteca Arús de Barcelona .·.


29/05/2017 || La menorà i el compàs és un assaig que explora la possibilitat de viure la maçoneria com a jueu i el judaisme com maçó. Des de la seva experiència personal, l'autor entaula un apassionant diàleg amb els savis de les dues tradicions. A partir del pensament de Maimònides, Baruch Spinoza i Martin Buber, Aliaga es pregunta per la possibilitat d'entendre al Gran Arquitecte de l'Univers des de la teologia hebraica. 

Sobre els textos d'Abraham Joshua Heschel i Jonathan Sacks tracta de trobar la possibilitat de construir el sàbat com un edifici maçònic. Va a la Tanakh per comprendre l'origen de les al·legories que formen el substrat iniciàtic de l'ordre, visita la càbala de la mà de Bonastruc Ça Porta (Nahmànides), Gershom Scholem i Marc-Alain Ouaknin per explicar l'esoterisme maçònic i a partir dels comentaris de destacats rabins contemporanis explora el vincle ètic entre el maçó que desbasta la pedra bruta i el jueu que es compromet amb la reparació del món.



El volum es completa amb un succint recorregut històric de la relació entre els jueus i les institucions maçòniques, que posa especial èmfasi en la fundació de la Gran Lògia de l'Estat d'Israel i en l'empremta sefardita en la maçoneria espanyola. La menorà i el compàs és un volum ideal per conèixer la profunda relació entre el judaisme i la maçoneria.


LA TEVA CONTRIBUCIÓ ÉS BENVINGUDA


        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT