30 de maig 2017

Info Post
Isʀᴀᴇʟ ᴀ Cᴀᴛᴀʟᴜɴʏᴀ us convida a la presentació de La Menorá y el compás de David Aliaga el proper dijous dia 1 a les 19:00 a la Biblioteca Arús de Barcelona .·.


29/05/2017 || La menorà i el compàs és un assaig que explora la possibilitat de viure la maçoneria com a jueu i el judaisme com maçó. Des de la seva experiència personal, l'autor entaula un apassionant diàleg amb els savis de les dues tradicions. A partir del pensament de Maimònides, Baruch Spinoza i Martin Buber, Aliaga es pregunta per la possibilitat d'entendre al Gran Arquitecte de l'Univers des de la teologia hebraica. 

Sobre els textos d'Abraham Joshua Heschel i Jonathan Sacks tracta de trobar la possibilitat de construir el sàbat com un edifici maçònic. Va a la Tanakh per comprendre l'origen de les al·legories que formen el substrat iniciàtic de l'ordre, visita la càbala de la mà de Bonastruc Ça Porta (Nahmànides), Gershom Scholem i Marc-Alain Ouaknin per explicar l'esoterisme maçònic i a partir dels comentaris de destacats rabins contemporanis explora el vincle ètic entre el maçó que desbasta la pedra bruta i el jueu que es compromet amb la reparació del món.El volum es completa amb un succint recorregut històric de la relació entre els jueus i les institucions maçòniques, que posa especial èmfasi en la fundació de la Gran Lògia de l'Estat d'Israel i en l'empremta sefardita en la maçoneria espanyola. La menorà i el compàs és un volum ideal per conèixer la profunda relació entre el judaisme i la maçoneria.


LA TEVA CONTRIBUCIÓ ÉS BENVINGUDA


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...