ACTUALITAT
Carregant...
23 d’abr. 2017

Info Post





LA TEVA CONTRIBUCIÓ ÉS BENVINGUDA



En un emotiu acte celebrat al Fossar de la Pedrera (Cementiri de Montjuïc) les quatre comunitats jueves catalanes (Atid, CIB, Bet Shalom, Jabad Lubavitx) han recordat les víctimes de l'Holocaust el dia de Iom ha-Xoà i han fet un clam contra l'antisemitisme puixant

23/04/2017 || Un 23 d'abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, el Ghetto de Varsòvia s'alçà contra el règim nacional-socialista. Aquesta data va establir-se per l'Estat d'Israel per recordar solemnement els 6.000.000 de jueus exterminats per la barbàrie nazi. No oblidar, perquè mai més es repeteixi.

Enguany, a Barcelona, les quatre comunitats jueves catalanes (ATID, CIB, Bet Shalom, Khabad Lubavitx) s'han aplegat a quarts de dotze del migdia al Memorial del Fossar de la Pedrera per recordar les víctimes en un acte on els més joves han estat els protagonistes. L'acte ha estat conduït per Víctor Sorensen i hi han participat activament els membres de les 4 comunitats.




L'encesa de 6 espelmes en record dels 6 milions d'innocents exterminats, ha anat a càrrec de membres de les comunitats, del president de LICRA Catalunya, del Fiscal en cap de Barcelona de Delictes d'Odi i Discriminació i també d'una representant del poble gitano romaní.

La darrera espelma l'ha encesa el cònsol d'Israel a Catalunya recordant el compromís del poble jueu amb "la lluita per la llibertat i el dret a ser diferents, i contra el racisme, la xenofòbia i l'antisemitisme". "En aquesta fossa hi descansen 4.000 persones perseguides per la Dictadura, i també alguns d'aquells 7.000 jueus que van venir a Barcelona per unir-se a lluitar per la seva llibertat i per la República, el govern legítim. "Alguns d'ells a la unitat Botwin de l'heroic batalló Palafox", ha subratllat Sánchez Molina assenyalant la placa commemorativa que hi ha al Fossar als jueus Brigadistes Internacionals.

El cònsol d'Israel ha explicat que els supervivents de la Xoà van formar part dels fundadors de l'Estat d'Israel, "un Estat de Dret on hi conviuen religions molt diferents i on es respecten les orientacions de tot tipus", des de jueus a musulmans i a cristians. Sánchez Molina ha recordat que Tel Aviv és l'única ciutat gay friendly del Pròxim Orient: "Israel és una democràcia consolidada". També ha aprofitat per explicar la gran quantitat de camps de concentració durant el genocidi nazi, no només els de jueus, sinó també els destinats a d'altres col·lectius com els gais i lesbianes, els gitanos o els discapacitats físics i/o mentals.


El diplomàtic israelià ha acabat assegurant que mai deixaran de denunciar aquesta causa amb la millor arma de totes: la paraula. En manifesta al·lusió a la moció aprovada per l'Ajuntament de Barcelona avalant el boicot a Israel, el cònsol ha indicat que "avui ens trobem amb un antisemitisme puixant: però té noves formes, és polièdric" ha remarcat. "Ara és antisionisme, boicot a Israel. Però que no us enganyin, és antisemitisme, és el mateix antisemitisme ranci de sempre". Ens trobaran amb les armes de la paraula, de la negociació i del diàleg per fer front a aquesta ofensiva", ha afegit. El cònsol ha pregat que no es banalitzi l'Holocaust convertint "les víctimes en botxins, i els botxins en víctimes".





        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT