ACTUALITAT
Carregant...
1 de febr. 2017

Info Post





L’assassinat de sis milions de jueus durant el nazisme és una ombra en la història d’Alemanya. La xifra augmenta fins als onze milions si s’hi inclouen les persones d’ètnia gitana, els homosexuals, els discapacitats i els opositors, entre altres. Amb motiu del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han organitzat un acte d’homenatge a les víctimes del nazisme.

Representants de les comunitats jueva, gitana i homosexual i familiars de persones assassinades i deportades han participat en l’acte celebrat en memòria de les víctimes del genocidi nazi, que han encès espelmes per retre homenatge a les vides perdudes als camps de concentració i d’extermini.

La plaça de Sant Jaume s’ha il·luminat amb la llum de les espelmes per recordar els difunts d’una de les massacres més grans que ha viscut la humanitat. En aquest acte a la plaça de Sant Jaume també s’ha fet una pregària jueva, El malei rachamim, i s’han llegit diferents textos en record de les víctimes de l’Holocaust. L’acte institucional ha acabat amb la interpretació musical de Gelem Gelem, l’himne del poble gitano, i d’El cant dels ocells. En l’acte de record a les víctimes han participat membres de la Comunitat Israelita de Barcelona, la Comunitat Jueva Atid de Catalunya i familiars de víctimes i deportats.

Israel a Catalunya troba especialment encertat que en moments convulsos com els que vivim a Europa, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, mitjançant el record i la memòria, alcin la seva rotunda veu en contra de l'assenyalament, l'assetjament, la deshumanització, i, encabat, l'horror, el crim i la tragèdia que suposà l'Holocaust expressant, així, el seu ferm compromís que #NEVERAGAIN.


        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT