ACTUALITAT
Carregant...
22 de des. 2016

Info Post
 


"La Jueva", el personatge creat per Pili Cugat com a producte turístic per explicar la importància de la cultura dels jueus a casa nostra, protagonitza el proper divendres 30 de desembre (19 hores) a Tortosa.

"La festa de les llums. Recordant Hannukah", un espectacle teatral amb música que evoca un fet històric clau en la memòria dels jueus. L'activitat, que es fa per segon any consecutiu, es desenvoluparà pel call jueu de Tortosa, espai on "La Jueva" apareix periòdicament per recordar el llegat d'una comunitat que ha sobreviscut en l'imaginari col·lectiu i en l'urbanisme del moltes ciutats com Tortosa cinc-cents anys després de la seva expulsió.
L'edició d'enguany incorpora algunes novetats, com un nou cançoner amb peces juevocatalanes i la presència d'un arqueòleg, Ramon Ferré, conegut a la ciutat per haver dirigit diverses excavacions arqueològiques, que fa el paper de viatger en el temps per donar el contrapunt de rigor històric a l'espectacle musical de "La Jueva".

Aquesta activitat compta amb el suport de l'Ajuntament de Tortosa. El regidor de Turisme, Josep F. Monclús, assenyala que es tracta d'un producte turístic que pretén posar en valor el call jueu i, per extensió, el conjunt patrimonial de la ciutat. La paraula Hannukkah significa llum i la seva representació teatralitzada recorda un episodi històric viscut en l'antiguitat quan el poble jueu es va aixecar contra els grecs en defensa de la seva llibertat religiosa. Text i Fotografia: Ajuntament de Tortosa


        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT