29 de des. 2016

Info Post



Els sufganiot són els dolços típics que s'elaboren per la festa de Khanucà. L'estructura base és un bunyol que es pot decorar amb els motius que un desitgi i fins i tot farcir-lo amb cremes. Farcits de xarop de gerds o de xocolata són exquisits! Us deixem la recepta per si voleu un cap de setmana dolç ;)
SUFGANIOT

Ingredients per a elaborar 5-6 dotzenes de bunyols (70 aprox):

50 gr. de llevat de forner
1 tassa i ½ d'aigua calenta
1 cullerada de sucre
3 ous
½ tassa d'oli
½ tassa de sucre
1 culleradeta d'extracte de vainilla
1 culleradeta de ratlladura de llimona
6 a 7 tasses de farina
1 rajolí de cognac o brandy al gust
Oli de girasol
Sucre glacé

Preparació

En un bol gran: posar els ous, l'oli, el sucre, la vainilla, i la ratlladura de la pela de llimona.
Afegiu la barreja de llevat (dissolt en aigua una mica tèbia amb la cullera de sucre) i la farina fins que es formi una massa suau. (La massa no ha d'estar seca i ha de ser més suau que la massa de la khal·là).
Remeneu durant uns minuts i afegiu un rajolí de cognac o brandy al gust.
Tapeu i deixeu reposar fins que dobli el volum (aproximadament hora - hora i ½).
Estireu la massa fins a 2 cm de gruix sobre una superfície enfarinada.
Retalle cercles amb un tallador de bunyols.
Poseu 7 cm d'oli en una cassola i escalfeu.
Fregiu els bunyols en oli net uns 4 minuts tot daurant-los d'un costat i després de l'altre.
Tregueu amb una escumadora.
Assequeu i refredeu-los sobre paper assecant de cuina.
Escampeu-hi sucre glacé.

NOTA: Per a provar si la massa està llesta per estirar, poseu un tros petit en un got d'aigua. Si la massa flota, està llesta.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...