ACTUALITAT
Carregant...
31 de gen. 2015

Info Post

El principal diari dels Estats Units, el Washington Post, revela avui dissabte que l'Agència Central d'Intel·ligència des Estats Units (CIA), ajudada pel Mossad israelià, va dur a terme l'assassinat del cap operatiu internacional de Hezbollah, Imad Mughniyeh, el 18 de febrer de 2008. 

31/01/2015 || Fins ara Israel només havia estat culpat de l'assassinat. D'acord amb el WaPo, quan Mughniyeh es va acostar a la seva camioneta estacionada en un carrer de Damasc, una bomba col·locada en una roda de recanvi al maleter del seu cotxe va explotar. El terrorista va morir a l'acte per la metralla gràcies a un dispositiu activat de forma remota pel Mossad a Tel Aviv seguint les instruccions d'agents de camp de la CIA que es trobaven a Damasc.

L'autoritat per matar Mughniyeh requereix d'una ordre presidencial que va signar el mateix president George W. Bush, segons consta als informes obtinguts de la comunitat d'intel·ligència dels Estats Units per part del WaPo.



L'historial terrorista de Mughniyeh comptava amb una llarga trajectòria d'assassinar nord-americans que es remunta a la planificació de l'atemptat de 1983 a l'ambaixada nord-americana a Beirut que va causar la mort de centenars de marines nord-americans, i el bombardeig de 1996 de les Torres Khobar que albergava personal de la Força Aèria d'Estats Units assegurant els camps petroliers d'Aràbia. També era conegut per haver planejat l'atac que l'any 1992 Hizballah va fer a Buenos Aires fent saltar pels aires l'ambaixada israeliana i posteriorment el 1994, en l'atemptat contra la mutual jueva. Text: R.Novoa/Debka/WaPo · Fotografies: WaPo

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT