12 de des. 2014


Almenys 10 operatius i oficials d'intel·ligència de l'organització terrorista ISIS han creat un centre de comandament avançat al Sinaí. És la segona base "exterior" del grup que opera a Síria i Iraq després d'obrir recentment una "sucursal" a Líbia 

12/12/2014 || Un grup d'almenys deu operatius de l'ISIS i oficials d'intel·ligència, dirigits per un comandant d'alt rang, ha arribat al Sinaí i s'ha fet càrrec dels gihadistes locals Ansar Beit al-Maqdas, obrint així un nou front perillós contra Egipte i Israel, atesa la proximitat del Canal de Suez, la Franja de Gaza o Cisjordània. 


Les seus identitats no es coneixen, però el seu trasllat des de l'Iraq fins a la península egípcia es va gestar molt curosament. Segons les nostres fonts d'intel·ligència, els terroristes es van fer passar per turistes que anaven a passar unes vacances al complex turístic del Sinaí de Sharm el-Sheikh. Van arribar en vols xàrter des del Pròxim Orient i Europa servint-se de passaports falsos. Això els va permetre evadir els estrictes controls de seguretat a l'aeroport internacional del Caire.


Per ordre del grup terrorista local Ansar Beit al-Maqdas, que el mes passat va prometre lleialtat a l'Estat Islàmic assumint el lideratge d'Abu Bakr al-Baghdadi, es pretén  afegir el Sinaí com una nova província del "Llevant" per al califat que reivindica l'ISIS en certes zones de l'Iraq i Síria sota el seu control.

Amb la presència de l'ISIS a Líbia, Egipte es troba ara mateix envoltat per les forces de l'Estat Islàmic a la seva frontera occidental amb Líbia i es troba profundament amenaçat des del nord-est al Sinaí; mentre que Israel s'enfronta a la mateixa amenaça gihadista al sud-oest des del Sinaí i al nord de Síria. Text: R.Novoa/Debkafile · Fotografia: Banderes de l'ISIS a un enterrament de dos terroristes palestins (Gaza)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...