ACTUALITAT
Carregant...
9 d’oct. 2014D'acord amb l'informe emès per la Brigada Provincial del Cuerpo Nacional de Policia de València i l'informe remès pels serveis jurídics del Real Madrid, la Fiscalia considera no acreditada la comissió d'un delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques l'exhibició d'una bandera nazi per part dels UltraSSur a la fan zone del Reial Madrid durant la final de Copa del Rei.

09/10/2014 || Israel a Catalunya va denunciar el passat 29 d'abril a la Fiscalia Superior de Catalunya els 7 membres d'UltraSSur responsables de la bandera nazi del III Reich que va presidir la fan zone del Reial Madrid durant la Final de Copa del Rei a Mestalla. La denúncia també es feia extensiva contra els agents del CNP que no van actuar per comissar-la i detenir-ne els responsables per un delicte contra els drets fonamentals i incitació a l'odi, el Cap Superior del CNP a València com a responsable de l'operatiu i el Director General de la Policia espanyola, el sr. Ignacio Cosidó. La denúncia fou ratificada pel nostre col·lectiu i també per Francesc Garriga, periodista de Catalunya Ràdio i testimoni ocular dels fets.

Mitjançant decret de la Fiscalia Provincial de València de 15 de setembre i que se'ns ha notificat avui mateix, aquest organisme posa fi a les actuacions decretant-ne el seu arxiu. 

Segons el decret d'arxiu de les diligències d'investigació penal, l'informe emès per la Brigada Provincial del Cuerpo Nacional de Policia de València i l'informe remès pels serveis jurídics del Real Madrid porten a la Fiscalia a considerar no acreditada la comissió d'un delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques per l'exhibició d'una bandera nazi per part dels UltraSSur a la fan zone del Reial Madrid durant la final de Copa del Rei.

En relació a l'actuació aquell dia dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat es considera que d'acord amb l'informe emès per la Policia Judicial en el què s'informa sobre les mesures de seguretat adoptades i els motius pels quals no poden ser identificats els agents del CNP que van actuar a requeriment del CECOR (Centre de Coordinació), "informació que ha de ser tinguda per certa", malgrat les manifestacions efectuades pel denunciant i el periodista que va realitzar la primera de les fotografies, precissament perquè la indefinició en quant a l'actuació o manca d'actuació policial i la referència a altres intervencions policials, "no provades", en la retirada de banderes o pancartes amb símbols independentistes, no desvirtua el manifestat per la policia i el propi club.

Israel a Catalunya lamenta l'arxiu d'aquestes actuacions entenent que la identificació dels autors materials dels fets es podria realitzar per part de la Comisaría General de Información del CNP. Text: R.Novoa · Fotografia: Arxiu


        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...