9 d’oct. 2014D'acord amb l'informe emès per la Brigada Provincial del Cuerpo Nacional de Policia de València i l'informe remès pels serveis jurídics del Real Madrid, la Fiscalia considera no acreditada la comissió d'un delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques l'exhibició d'una bandera nazi per part dels UltraSSur a la fan zone del Reial Madrid durant la final de Copa del Rei.

09/10/2014 || Israel a Catalunya va denunciar el passat 29 d'abril a la Fiscalia Superior de Catalunya els 7 membres d'UltraSSur responsables de la bandera nazi del III Reich que va presidir la fan zone del Reial Madrid durant la Final de Copa del Rei a Mestalla. La denúncia també es feia extensiva contra els agents del CNP que no van actuar per comissar-la i detenir-ne els responsables per un delicte contra els drets fonamentals i incitació a l'odi, el Cap Superior del CNP a València com a responsable de l'operatiu i el Director General de la Policia espanyola, el sr. Ignacio Cosidó. La denúncia fou ratificada pel nostre col·lectiu i també per Francesc Garriga, periodista de Catalunya Ràdio i testimoni ocular dels fets.

Mitjançant decret de la Fiscalia Provincial de València de 15 de setembre i que se'ns ha notificat avui mateix, aquest organisme posa fi a les actuacions decretant-ne el seu arxiu. 

Segons el decret d'arxiu de les diligències d'investigació penal, l'informe emès per la Brigada Provincial del Cuerpo Nacional de Policia de València i l'informe remès pels serveis jurídics del Real Madrid porten a la Fiscalia a considerar no acreditada la comissió d'un delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques per l'exhibició d'una bandera nazi per part dels UltraSSur a la fan zone del Reial Madrid durant la final de Copa del Rei.

En relació a l'actuació aquell dia dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat es considera que d'acord amb l'informe emès per la Policia Judicial en el què s'informa sobre les mesures de seguretat adoptades i els motius pels quals no poden ser identificats els agents del CNP que van actuar a requeriment del CECOR (Centre de Coordinació), "informació que ha de ser tinguda per certa", malgrat les manifestacions efectuades pel denunciant i el periodista que va realitzar la primera de les fotografies, precissament perquè la indefinició en quant a l'actuació o manca d'actuació policial i la referència a altres intervencions policials, "no provades", en la retirada de banderes o pancartes amb símbols independentistes, no desvirtua el manifestat per la policia i el propi club.

Israel a Catalunya lamenta l'arxiu d'aquestes actuacions entenent que la identificació dels autors materials dels fets es podria realitzar per part de la Comisaría General de Información del CNP. Text: R.Novoa · Fotografia: Arxiu


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...