ACTUALITAT
Carregant...
23 d’oct. 2014

Info Post
 
El grup terrorista Hamàs ha assumit l'autoria de l'atac, perpetrat per un ex convicte de l'organització islamista

23/10/2014 ||
Un nadó israelià de tres mesos mort i vuit ferits és el balanç de l'atemptat comès per terrorista ahir a la capital d'Israel. El terrorista va atropellar als vianants que esperaven el tramvia al barri de Guivat Tajmoshet, a pocs metres de la comissaria central de la ciutat. Quan va intentar fugir, un agent de policia l'ha disparat i l'ha ferit. Hores després moria a l'hospital. Les imatges difoses per la televisió i gravades des d'una càmera situada en una parada propera descarten que es tracti d'un accident ja que s'aprecia clarament com el conductor es dirigeix ​​intencionadament cap als israelians que esperaven el tramvia.

Segons fonts palestines, el terrorista és Abdel Rahman, que en el passat va estar a la presó per diversos delictes i desordres públics. Segons ha informat el Canal 10 israelià, el grup islamista Hamàs ha assumit l'autoria de l'atemptat. "Si és veritat que és un atemptat, es tracta d'una resposta natural als crims de l'ocupació", ha afirmat el dirigent de Hamàs a l'exterior, Ossama Badran.

La víctima de l'atac és Haia Ziesl, un nadó de 3 mesos que no ha pogut superar l'impacte del vehicle en el seu cotxet. Ziesl ha estat enterrada aquesta matinada davant la presència del president d'Israel, Reuven Rivlin. "La meva néta era una ànima innocent que no va fer mal a ningú. Ha estat víctima del fanatisme i terrorisme àrab", lamenta el seu avi, Shimshon Halperin.

L'atemptat se suma al significatiu augment del llançament de pedres i còctels molotov d'adolescents àrabs contra agents, ciutadans i cases d'israelians a Jerusalem. 

"La policia dedica enormes esforços a retornar la calma a tots els barris de Jerusalem. No permetrem que continuïn els atacs amb pedres i còctels molotov", va declarar l'inspector en cap, Yohanan Danino, hores abans del nou atac que eleva encara més la tensió. Danino ha ordenat l'enviament de reforços a Jerusalem mentre Hamas crida a una nova Intifada contra Israel en aquesta ciutat i Cisjordània.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu ha difós aquesta nit un comunicat en què assenyala el president palestí, Abu Mazen, per la seva aliança amb Hamàs al Govern d'unitat palestí: "Així actuen els socis al Govern d'Abu Mazen, el mateix que fa pocs dies va incitar a l'atac contra jueus a Jerusalem". Text: R.Novoa/S.Emergui/El Mundo · Fotografia: AFP

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT