2 d’oct. 2014

 
En la primera entrevista que concedeix Benny Gantz després de l'Operació Marge Protector a Yediot Aharonoth i que serà publicada demà coincidint amb Iom Kippur, el cap de l'Estat Major de la Força de Defensa d'Israel alerta que Hesbol·là suposa una amença més gran per a Israel que Gaza

02/10/2014 || "La posició estratègica d'Israel és millor aquest Roix Haixanà (any nou jueu) que l'any passat" afirma el Cap de l'Estat Major de l'IDF, el tinent general Benny Gantz en la seva primera entrevista després de l'Operació Marge Protector que va acabar el mes passat. L'entrevista completa amb Gantz serà publicada demà divendres pel principal diari israelià coincidint amb la festivitat del Iom Kippur.

En aquesta entrevista, a la qual ha tingut accés Israel a Catalunya, Benny Gantz afirma que "l'amenaça que enfronta Israel des del Líban [on hi opera el grup terrorista xiïta pro-iranià Hesbol·là] és molt més gran que la plantejada per Gaza".
 
En l'entrevista Gantz també respon les crítiques rebudes de què l'exèrcit d'Israel no va tenir en compte l'amenaça dels túnels de Gaza, una de les missions centrals durant l'Operació Marge Protector i respon que "l'exèrcit israelià, els polítics, els membres del gabinet de seguretat... tots coneixiem i enteniem l'amenaça dels túnels [de Hamàs]".

Per Gantz, l'operació va ser un èxit professional: "Un alt nombre de col·legues d'alta graduació de diversos exèrcits de tot el món ens han dit que "la nostra conducta professional [a Gaza] no té precedents [per evitar víctimes civils i colpejar només operatius terroristes]". Text: R.Novoa/Yediot Aharonot · Fotografia: Arxiu


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...