18 de set. 2014


Us compartim l'article d'opinió publicat avui a El Periòdic de la Comunitat Valenciana per Carmen Vila Embid

18/09/2014 || Està bé. Cameron parla de l'ISIS com a terrorisme islàmic. Obama, més caut i previngut en llurs "conviccions" sempre expressa públicament que l'ISIS és un entramat de grups terroristes, però no islàmics.

Fantàstic. I una pregunta arran d'aquestes dues declaracions d'alts mandataris d'origen anglosaxó: era Hamàs un grup terrorista islamista quan al llarg de 50 llarguíssims dies i nits d'aquest etern estiu van torpedinar el cel d'Israel amb una pluja de míssils contra la seva població civil? .. ... Ah, no!

Hamàs no era un grup terrorista islàmic. Era un conjunt d'afeccionats a la pirotècnia contra els jueus. I això, és clar, mai és "desproporcionat" a l'escena internacional. Faltaria més!

Què farien vostès si el seu veí del davant cavés un túnel des de casa fins a l'habitació dels seus fills amb l'objectiu de fer saltar pels aires la seva llar o segrestar la seva família? És tan difícil entendre la posició israeliana?

Després de començat el conflicte es va saber que pels quaranta túnels descoberts (probablement hi ha d'altres) les ordres suïcides de Hamàs anaven a desencadenar una carnisseria atroç el 24 de setembre, data en què els jueus celebraran el seu any nou (Roix Haixanà).

"Hamàs, Hamàs, jueus a la cambra de gas": aquest va ser l'entreacte i la consigna en diverses ciutats d'Europa. Tot s'ha vist i sentit durant l'enfrontament ... I la intensitat de l'odi a Israel expressat pel gruix dels mitjans de comunicació d'Occident o per les reaccions d'alguns governs europeus i llatinoamericans -Brasil entre ells-.

Mentrestant, YouTube va esquitxat de sang aquests dies. Amb les cruels decapitacions dels periodistes Steven Sotloff i James Foley i del cooperant britànic David Haines, presumiblement a mans d'educats àrabs de cultura i formació angleses.

He rebut de la meva família d'Itàlia una retall del diari italià Il Corriere della Sera, que incloïa un emotiu reportatge en el qual es recullen testimonis d'iraquians amenaçats i que han salvat la vida gràcies a la intervenció de musulmans que rebutgen el totalitarisme gihadista i la barbàrie dels seus procediments. A aquests herois se'ls anomena, de manera ben gràfica, "els Schindler musulmans".

Tots no són igual ... passa el mateix amb Israel.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...