ACTUALITAT
Carregant...
29 de set. 2014

Info Post

Durant el seu discurs a l'ONU, el primer ministre Benjamin Netanyahu reitera la posició israeliana sibre l'Iran advertint que la comunitat internacional no li ha de permetre obtenir una bomba nuclear: "Deixarieu que l'ISIS enriquís urani o que desenvolupés ICBM? Llavors tampoc ho podeu permetre a l'Iran"

29/09/2014 || Us deixem algunes de les declaracions i el vídeo íntegre, cortesia de Russia Today, de la intervenció d'avui de Bibi Netanyahu a 69a Assemblea General de les Nacions Unides:



- El poble d'Israel resa per la pau, però les nostres esperances estan en perill, perquè allà on mirem, l'Islam militant avança.

- L'Estat Islàmic i Hamàs són fruits d'un arbre verinós. Els musulmans radicals volen destruir la democràcia. Hamàs vol destruir Israel i comparteix els interessos d'altres musulmans radicals. L'islam militant la pretensió de dominar el món.

- Iran és el règim més perillós del món. Dir que l'Iran no practica el terrorisme és com dir que EUA no practica el beisbol. El president de l'Iran, Hassan Rohani, va vessar llàgrimes de cocodril aquí la setmana passada parlant de l'amenaça del terrorisme mundial. Es diu que l'Iran ha canviat el fons i el to de la seva política interior. Realment és així? Per a l'Iran, EUA segueix sent l'enemic. La diplomàcia de l'Iran com l'objectiu aixecar les sancions i facilitar el camí per obtenir la bomba atòmica.

- Derrotar l'Estat Islàmic i deixar l'Iran com una potència nuclear és guanyar la batalla i perdre la guerra.

- Israel està lluitant avui contra un fanatisme, al qual demà poden acabar enfrontant-se cadascun dels països aquí presents.

 
- Israel s'enfronta també a una altra guerra: la de la propaganda. Hamàs està utilitzant als civils com els escuts humans. Les acusacions que Israel apuntava deliberadament són infundades. Nosaltres no ho vam fer a propòsit. Israel va fer tot el possible per reduir les baixes civils i Hamàs ha fet tot el possible per augmentar-les. Israel enviava fulls volants i missatges de text advertint als palestins civils. Cap Exèrcit al món ha fet tant per evitar baixes civils.

- Hamàs va col·locar deliberadament els seus coets en centenars de zones residencials. Això és un veritable crim de guerra que hauria de ser investigat. Israel va utilitzar els míssils per protegir els seus nens i Hamàs va utilitzar els seus nens per protegir els seus coets. Però l'actitud de Hamàs ha estat aprovada aquí, a les Nacions Unides, enviant un missatge clar als terroristes de tot el món.

- Durant segles el poble jueu ha estat demonitzat i ara es parla d'Israel com un Estat que practica l'apartheid. En quin país que practica el genocidi s'envia ajuda humanitària a l'enemic cada dia, tot i que se li llancin desenes de míssils diàriament? Tenim dret a protegir-nos.

- Estic disposat a fer un pacte històric. Israel no està ocupant el territori de ningú. Tenim arrelament
a aquesta terra des de més de 3.000 anys. Israel vol la pau. Però el territori del qual es va retirar ara està ocupat per militants que llancen milers de coets contra el territori d'Israel. No obstant això, Israel pot defensar-se per si mateix contra qualsevol amenaça.

- Actualment existeix un nou Pròxim Orient que presenta nous perills, però també noves oportunitats. Israel està disposat a entaular un diàleg amb els nostres veïns àrabs per rebaixar aquests perills i aprofitar les oportunitats. Text: R.Novoa/YNetNews/Russia Today · Vídeo: Russia Today · Fotografies: Shahar Zahran

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT