29 de set. 2014


Durant el seu discurs a l'ONU, el primer ministre Benjamin Netanyahu reitera la posici贸 israeliana sibre l'Iran advertint que la comunitat internacional no li ha de permetre obtenir una bomba nuclear: "Deixarieu que l'ISIS enriqu铆s urani o que desenvolup茅s ICBM? Llavors tampoc ho podeu permetre a l'Iran"

29/09/2014 || Us deixem algunes de les declaracions i el v铆deo 铆ntegre, cortesia de Russia Today, de la intervenci贸 d'avui de Bibi Netanyahu a 69a Assemblea General de les Nacions Unides:- El poble d'Israel resa per la pau, per貌 les nostres esperances estan en perill, perqu猫 all脿 on mirem, l'Islam militant avan莽a.

- L'Estat Isl脿mic i Ham脿s s贸n fruits d'un arbre verin贸s. Els musulmans radicals volen destruir la democr脿cia. Ham脿s vol destruir Israel i comparteix els interessos d'altres musulmans radicals. L'islam militant t茅 la pretensi贸 de dominar el m贸n.

- Iran 茅s el r猫gim m茅s perill贸s del m贸n. Dir que l'Iran no practica el terrorisme 茅s com dir que EUA no practica el beisbol. El president de l'Iran, Hassan Rohani, va vessar ll脿grimes de cocodril aqu铆 la setmana passada parlant de l'amena莽a del terrorisme mundial. Es diu que l'Iran ha canviat el fons i el to de la seva pol铆tica interior. Realment 茅s aix铆? Per a l'Iran, EUA segueix sent l'enemic. La diplom脿cia de l'Iran t茅 com l'objectiu aixecar les sancions i facilitar el cam铆 per obtenir la bomba at貌mica.

- Derrotar l'Estat Isl脿mic i deixar l'Iran com una pot猫ncia nuclear 茅s guanyar la batalla i perdre la guerra.

- Israel est脿 lluitant avui contra un fanatisme, al qual dem脿 poden acabar enfrontant-se cadascun dels pa茂sos aqu铆 presents.

 
- Israel s'enfronta tamb茅 a una altra guerra: la de la propaganda. Ham脿s est脿 utilitzant als civils com els escuts humans. Les acusacions que Israel apuntava deliberadament s贸n infundades. Nosaltres no ho vam fer a prop貌sit. Israel va fer tot el possible per reduir les baixes civils i Ham脿s ha fet tot el possible per augmentar-les. Israel enviava fulls volants i missatges de text advertint als palestins civils. Cap Ex猫rcit al m贸n ha fet tant per evitar baixes civils.

- Ham脿s va col·locar deliberadament els seus coets en centenars de zones residencials. Aix貌 茅s un veritable crim de guerra que hauria de ser investigat. Israel va utilitzar els m铆ssils per protegir els seus nens i Ham脿s va utilitzar els seus nens per protegir els seus coets. Per貌 l'actitud de Ham脿s ha estat aprovada aqu铆, a les Nacions Unides, enviant un missatge clar als terroristes de tot el m贸n.

- Durant segles el poble jueu ha estat demonitzat i ara es parla d'Israel com un Estat que practica l'apartheid. En quin pa铆s que practica el genocidi s'envia ajuda humanit脿ria a l'enemic cada dia, tot i que se li llancin desenes de m铆ssils di脿riament? Tenim dret a protegir-nos.

- Estic disposat a fer un pacte hist貌ric. Israel no est脿 ocupant el territori de ning煤. Tenim arrelament
a aquesta terra des de m茅s de 3.000 anys. Israel vol la pau. Per貌 el territori del qual es va retirar ara est脿 ocupat per militants que llancen milers de coets contra el territori d'Israel. No obstant aix貌, Israel pot defensar-se per si mateix contra qualsevol amena莽a.

- Actualment existeix un nou Pr貌xim Orient que presenta nous perills, per貌 tamb茅 noves oportunitats. Israel est脿 disposat a entaular un di脿leg amb els nostres ve茂ns 脿rabs per rebaixar aquests perills i aprofitar les oportunitats. Text: R.Novoa/YNetNews/Russia Today · V铆deo: Russia Today · Fotografies: Shahar Zahran

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...