ACTUALITAT
Carregant...
19 de set. 2014

Info Post

Benvolguts lectors,

M'agradaria aprofitar per desitjar-vos a tots Shana Tova, un Feliç Any Nou, Rosh Hashaná 5775.

Estem arribant al final d'un estiu ple de violència. A la nostra regió la violència va ser provocada per una organització terrorista extremista que no només crida a la destrucció de l'Estat d'Israel, sinó que també actua per aconseguir-ho i, amb aquest objectiu, utilitza els recursos i també a la població de Gaza. Aquesta circumstància va ser aprofitada per determinats grups a Espanya per incrementar l'odi cap a Israel.

Part dels mitjans de comunicació i dels periodistes situats a la zona van ajudar, mitjançant la seva retòrica i els continguts que van triar emetre, però sobretot amb el que van triar no explicar al públic espanyol, a un procés de demonització d'Israel sense cap base.

No obstant això, també la veu de molts espanyols amb coneixement i consciència, entre els periodistes, editors, articulistes, analistes..., es va sentir més clara i fortament que en el passat, la qual cosa va permetre entreveure una mica, encara que no prou, la realitat que contrasta amb la propaganda disfressada de periodisme. Aquesta cobertura mediàtica va seguir automàticament les instruccions dels portaveus de Hamàs a Gaza en relació a tot allò que no es pot explicar o emetre de Gaza: terroristes armats disfressats de "civils", magatzems de míssils en mesquites, escoles i cases particulars, llançament de míssils des mesquites, hospitals i escoles, ús d'escuts humans i el no menys important, el rebuig de Hamàs, en onze ocasions, l'oferiment de l'alto- el-foc, mentre que Israel els va acceptar tots i cadascun d'ells.

Finalitzant aquest difícil estiu desitjo un bon any nou, tranquil i fructífer, especialment als habitants del sud d'Israel i als habitants de Gaza.

Vull desitjar també un any amb èxits personals i professionals a totes aquelles persones que activament ens han donat suport i ajudat al llarg de l'estiu en l'esforç de presentar una imatge més equilibrada i justa, per mantenir llaços d'amistat i de cooperació entre Espanya i Israel. Gràcies a vosaltres de tot cor.

Vull desitjar també un feliç any ple d'èxits a aquells entre els nostres lectors que potser no han estat actius i que potser tenen alguna crítica o reserva respecte a la política d'Israel. Espero que durant aquest any que ara comença trobem temes d'interès comú per ampliar el vostre coneixement i contacte amb Israel. Molts temes de cooperació entre Israel i Espanya poden contribuir i beneficiar els ciutadans dels nostres dos països.

De la mateixa manera, vull desitjar un feliç any nou a aquells que critiquen a Israel, a aquells que van triar manifestar de diverses formes la seva crítica, de vegades agressiva, utilitzant expressions que no tenen a veure amb la realitat de la nostra regió. Els desitjo un any d'autoavaluació i de recerca més rigorosa i diversificada de les seves fonts d'informació (potser hi hagi altres fonts més fiables que les dels seguidors de Hamàs). La crítica és benvinguda si ve amb equitat i respecte cap a un país que tracta de protegir els seus ciutadans, de lluitar contra el terror gihadista i de mantenir els valors de la llibertat d'expressió i de la democràcia en condicions molt difícils.

Vull finalment desitjar-li un feliç any nou a aquest nucli dur (i reduït) de grups i persones més hostils cap a Israel. Aquells que tenien i encara tenen l'esperança d'utilitzar els ciutadans de Gaza, veritables víctimes de les polítiques assassines de Hamàs, per promoure la seva agenda de sempre, agenda d'odi i de demonització d'Israel a Espanya. També per a ells, un bon any, d'esperança i recerca d'una agenda més positiva, que pugui realment contribuir al benestar dels palestins, dels israelians i de tots els pobles de la regió, i que ens ajudi a complir el somni d'una vida en comú al Pròxim Orient
. Una agenda allunyada de les bones intencions dels que sempre sembren més i més violència i misèria a les nostres contrades esperant que això reforci la seva imatge i si estatus entre el públic espanyol.

A tots els nostres lectors, sigui quina sigui la seva postura, vull desitjar-vos un feliç any nou, que sigui de florida, de col · laboració, cooperació i continuació del diàleg constructiu entre Espanya i Israel.

¡Shana Tova - Feliç Any Nou!














Alon Bar
Ambaixador d'Israel a Espanya i Andorra

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT