ACTUALITAT
Carregant...
12 de set. 2014

Info Post


La Comissió Permanent de la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'Esport, reunida dijous al Consell Superior d'Esports va acordar sancionar dos afeccionats per abocar missatges xenòfobs a les xarxes socials contra el Maccabi Tel Aviv.

12/09/2014 || Els fets es remunten al passat 18 de maig, quan l'equip israelià va superar al Reial Madrid a la final de la Final Four de l'Eurolliga i a Twitter aparèixer diversos missatges xenòfobs abocats per afeccionats espanyols.
 
La denúncia fou impulsada per Israel a Catalunya i se li van sumar les associacions jueves i d'amistat amb Israel que van reaccionar demanant que s'obrís una investigació, en estimar que més de 17.000 usuaris de Twitter van piular missatges xenòfobs. Gairebé quatre mesos després, Antiviolència ha castigat a dos d'aquests usuaris amb sengles multes de 3.000 euros i la prohibició d'accés a recintes esportius durant sis mesos.

D'altra banda,  la Fiscalia ha analitzat jurídicament i de forma individualitzada els diversos tuits que es van aportar en la denúncia i ha pogut identificar alguns dels seus autors, donant trasllat de la seva actuació a la fiscalia competent territorialment per iniciar un procediment penal per delictes d'apologia del genocidi i incitació a l'odi mantenint les diligències d'investigació obertes en espera d'identificar altres tuitaires que van participar d'aquests fets.
Aquesta actuació d'Antiviolència és fruit de que Fiscalia també va decidir donar trasllat de les actuacions a la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'Esport, perquè entenia que altres manifestacions no estan revestides de caràcter delictiu però si són perseguibles i sancionables administrativament per ser contràries a l'art. 23.1.c de la Llei 19/2007 d'11 de juliol. Text: R.Novoa/Agències · Fotografia: Arxiu

 

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT