1 d’ag. 2014


Ja fa gairebé un any que em vaig incorporar com a Portaveu a l'Ambaixada d'Israel a Espanya. En aquest temps he seguit amb detall els mitjans de comunicació. En general, no m'ha sorprès el posicionament de cada un d'ells en la cobertura de l'actual crisi, excepte un: Televisió Espanyola.

Des de l'inici de la crisi, la corresponsal de TVE a Israel, Yolanda Álvarez, es va establir a Gaza, convertint-se des del primer moment en corretja de transmissió dels missatges, xifres, imatges i dades de Hamàs. Les cròniques dramatitzades de Yolanda Álvarez, començant per l'abús d'adjectius i seguint per les molt cuidades posades en escena, resultat d'un càsting i selecció d'escenaris al dictat dels interessos de Hamàs, són, sense més, el producte d'una activista.

L'activisme polític no és, per descomptat, periodisme, i transmetre propaganda no és informar. Algú sensat pot creure que, després de més de tres setmanes a Gaza, no ha tingut oportunitat de parlar i prendre imatges dels magatzems d'armes de Hamàs, del llançament de coets des de zones habitades, de l'ús de civils per protegir els edificis (habitatges, escoles, hospitals, mesquites) des dels quals els terroristes llancen coets i míssils? 

L'intolerable no és que la Sra Álvarez es dediqui a la militància i l'activisme propagandístic, sinó que un mitjà de comunicació públic li doni cabuda en els seus informatius.
 
* Hamutal Rogel-Fuchs és portaveu de l'Ambaixada d'Israel a Espanya i Andorra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...