ACTUALITAT
Carregant...
13 d’ag. 2014

Info Post

La setena treva entre Israel i Hamàs s'acaba la nit del dimecres 13 d'agost i es preveu un nou esclat de les hostilitats desencadenades per la represa del llançament de míssils contra Israel per part de Hamàs i una resposta contundent no vista fins ara de l'IDF. 

Les converses indirectes dutes a terme a Egipte no s'han enlairat. Des del principi, les tres part s'han adonat que les diferències entre Israel i els palestins eren insalvables i, d'altra banda, que Hamàs i l'Autoritat Palestina estan totalment en desacord sobre una posició comuna de negociació.

Les nostres fonts d'intel·ligència informen que els mediadors d'intel·ligència egipcis van presentar documents diferents a israelians i palestins, sabent -com reconeixen informalment- que les posicions de tots dos estan a quilòmetres de distància. Una font propera a les converses ha explicat dimarts a la nit que els enviats israelians no tenien res a fer en tot el dia al Caire, excepte beure tasses calents de te fort a l'habitació de l'hotel assignat pels seus amfitrions egipcis.

En qualsevol cas, els mediadors egipcis no tenen pressa per pressionar en busca de resultats i, de fet, semblen bastant despreocupats per la perspectiva de la represa de les hostilitats avui a la nit.

Hamàs rebutja el grup de l'AP integrat per l'OAP perquè representi els seus interessos perquè diuen que el president de l'AP Mahmoud Abbas es troba bloquejat al costat egipci. El rancor entre les dues faccions palestines va sortir anit quan forces de seguretat de l'AP va començar a detenir membres de Hamàs a Cisjordània per primera vegada des que l'actual conflicte va esclatar al juliol. Les detencions van tenir lloc en els camps de refugiats de Qalqilya i Tulkarem. A més l'equip de Hamas en si està dividit entre els enviats de Gaza i els delegats de Qatar. El grup de Gaza establert a Egipte vol establir condicions per a un alto-el-foc prolongat, durant el qual es negociarien les seves demandes polítiques i militars. Per contra, els enviats a Qatar insisteixen en revertir aquest ordre: primer les solucions per al llarg termini i només llavors a un acord per estendre l'alto-el-foc acordat.

L'únic que podrà evitar un nou esclat de violència aquesta nit, doncs, és una declaració de l'ala militar de Hamàs, les Brigades Ezz i-Din al-Qassam, de frenar incondicionalment el foc de coets i altres activitats agressives. Israel no preveu aquest escenari i això significa que el govern i l'IDF estan a punt per a la següent etapa de la confrontació amb Hamàs. Aquesta vegada, el primer ministre Benjamin Netanyahu, i el ministre de Defensa, Moshe Ya'alon estan preparant una acció molt més dura que els atacs aeris limitats en resposta al llançament de míssils palestins. La paciència a Israel s'ha esgotat i ja es no tolerarà un retorn a la situació que deixa a Hamàs la iniciativa per tirar coets o no. Però l'IDF també ha dit prou i ja no es deixi intimidar amb mesures a mitges i està llest per lluitar contra Hamàs fins que ja no sigui capaç d'assetjar a Israel amb amenaces de violència. Text: R.Novoa/Debkafile · Fotografia: Agències

        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT