ACTUALITAT
Carregant...
31 de jul. 2014

Info Post


La Fiscalia ja ha iniciat les primeres accions per perseguir els autors dels comentaris contra els jueus emesos a la xarxa social Twitter després de la derrota del Reial Madrid contra el Maccabi Electra a la Final Four de bàsquet. 

30/07/2014 || Els més de 17.500 tuits de caràcter antisemita que van inundar la xarxa social Twitter després de la derrota del Reial Madrid contra el Maccabi Electra de Tel Aviv a la Final Four de bàsquet no quedaran impunes. La Fiscalia General de l'Estat ja ha començat a actuar gràcies a la denúncia que es va interposar des de Catalunya per totes les comunitats jueves i associacions d'amistat amb Israel. Els signants de la mateixa són: Comunitat Israelita de Barcelona, la Comunitat Jueva Bet Shalom, la Comunitat Jueva Atid de Catalunya, la Comunitat Jueva Jabad Lubavitch de Barcelona, Bna'i B'rith Barcelona, ​​l'Associació Catalana d'Amics d'Israel , l'Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel i el col·lectiu Israel a Catalunya. També donen suport a la iniciativa l'Associació Cultural Sabadell-Israel, la Fundació Baruch Spinoza, la Lliga Internacional contra el Racisme i l'Antisemitisme (Barcelona) i l'Associació Catalana contra l'Antisemitisme. La denúncia també ha estat assumida per la Federació de Comunitats Jueves d'Espanya en representació de tota la comunitat jueva de l'Estat. 

Aquesta denúncia va provocar una reunió d'urgència al Ministeri de l'Interior, on es van donar cita el tinent fiscal del Tribunal Suprem, Antonio Narváez, la fiscal especial en criminalitat informàtica, Elvira Tejada de la Fuente, el secretari d'Estat de Justícia, Fernando Román, i el secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez. El Fiscal General de l'Estat, Torres-Dulce, va anunciar que s'havia acordat remetre l'assumpte a Elvira Tejada de la Fuente, la fiscal de sala contra la criminalitat informàtica, que ha assumit la investigació en coordinació amb el fiscal de sala de tutela penal de la igualtat i contra la discriminació. Tejada va ordenar immediatament a les diferents fiscalies de tot Espanya remetre a la de Sala tots els tuits que es denunciïn per coordinar la matèria. La seva idea és unificar la gestió i evitar actuacions generalitzades o indiscriminades que en el futur puguin no ser seguides pels jutges corresponents i que qualsevol actuació de la Fiscalia a les xarxes socials sigui decidida de manera centralitzada. 

Així doncs, la Fiscalia ha analitzat jurídicament i de forma individualitzada els diversos tuits que es van aportar en la denúncia i ha pogut identificar alguns dels seus autors, donant trasllat de la seva actuació a la fiscalia competent territorialment per iniciar un procediment penal per delictes d'apologia del genocidi i incitació a l'odi mantenint les diligències d'investigació obertes en espera d'identificar altres tuitaires que van participar d'aquests fets. 

A més a més, la Fiscalia també ha decidit donar trasllat de les actuacions a la Comissió Estatal contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'Esport, perquè enten que altres manifestacions no estan revestides de caràcter delictiu però si són perseguibles i sancionables administrativament per ser contràries a l'art. 23.1.c de la Llei 19/2007 d'11 de juliol. Text: R.Novoa · Fotografia: Arxiu/Agències



        Els continguts, la recerca, les traduccions i el material que compartim amb tu és
        completament gratuït. Si t'agrada la nostra feina, la teva subscripció permetrà
        que aquest lloc continuï en funcionament. Per això et demanem que consideris
        subscriure't als nostres continguts des de tan sols 2,5 € a la setmana. Gràcies!
FES-TE SUBSCRIPTOR


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
;

ACTUALITAT